Pogema Enerji'de iki üst düzey atama

Medyaloji.net » iş dünyası » Pogema Enerji'de iki üst düzey atama
Pogema Enerji'de iki üst düzey atama

Enerji depolama sektöründe faaliyet gösteren Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, iş geliştirme ve satış bölümlerinde iki yeni atama yapıldı.

Pogema Enerji Depolama Teknolojileri’nde, İş Geliştirme ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Saim Hacıağaoğlu getirilirken Hakan Öztürk de Enerji Üretim Projeleri Satış Takım Lideri olarak görevlendirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Pomega Enerji Depolama Teknolojileri'ndeki yeni görevine başlayan Saim Hacıağaoğlu, son olarak Siemens Türkiye Akıllı Altyapılar Dağıtım Sistemleri bölümünde Küresel Pazarlar satış liderliğini üstlenmişti. 2007-2016 yılları arasında farklı tarihlerde Siemens, ABB, Alce gibi enerji şirketlerinde farklı rollerde çalışan Hacıağaoğlu, Pomega’da iş geliştirme ve satış sorumlu genel müdür yardımcılığı rolünü üstlenecek.

Anadolu Üniversitesi Fizik ve Turgut Özal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri mezunu olan Hakan Öztürk, Pomega’ya katılmadan önce Siemens Türkiye’de Satış Yöneticisi olarak görev yapmıştı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri ve Enerji Yönetimi alanında master yapan Öztürk, 2014-2020 yılları arasında Solarus, Akmeşe, Asunim ve Alman Kaco New Energy GmBH şirketlerinde teknik proje satış mühendisi, proje geliştirme yöneticisi ve elektrik elektronik mühendisi olarak görev yaptı.

Öte a-yandan Pomega Enerji’nin lityum-demir-fosfat teknolojisiyle pil hücresi ve enerji depolama sistemleri üretimi yapacağı fabrikasının ilk fazı 2023’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Diğer fazların da tamamlanmasıyla 3 yıl içerisinde 2.250 MWh kapasiteye ulaşacak tesis, Türkiye'nin ilk özel sektör sermayeli lityum-iyon pil hücresi fabrikası olma özelliği taşıyor. İlk fazının devreye alınmasıyla 250, diğer fazların devreye alınmasıyla da toplam 600 kişilik ek istihdam sağlayacak olan fabrikanın, "sıfır-atık" prensibiyle inşa edildiği bildirildi.
 

YORUMLAR