Park etmeyi kolaylaştıran akıllı park asistanı!

Medyaloji.net » teknoloji » Park etmeyi kolaylaştıran akıllı park asistanı!
Park etmeyi kolaylaştıran akıllı park asistanı!

Ford'un ‘Aktif Park Asistanı' teknolojisi, Transit sürücülerinin uygun büyüklükte bir park yeri bulmasına yardımcı olurken, sürücüye sadece gaz ve freni kontrol etmek kalıyor.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, Ford'un Aktif Park Asistanı teknolojisi, Transit sürücülerinin uygun büyüklükte bir park yeri bulmasına yardımcı olurken, sürücüye sadece gaz ve freni kontrol etmek kalıyor, sistem aracı otomatik olarak park edeceği noktaya sokuyor.

Sistem, araçtan sadece 0,8 metre daha uzun olan bir yükleme alanında veya araçların yan yana park ettiği bir alanda park etmeyi basitleştiriyor.

Aktif Park Asistanı özelliği, "Bu araç, buraya sığar mı?" derdini yok ederken, sürücülerin park ederken kullanacağı akıllı teknolojileri bir arada sunuyor.

Yeni Transit'in Paralel Park Çıkış Yardımı, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Yan Algılama Sistemi'nin yanı sıra ön ve arka geniş görüş kameraları, dar park alanlarından çıkarken ve yoğun şehir trafiğinde manevra yaparken sürücülere büyük kolaylık sağlıyor.

2019 yılında tanıtılan yeni Transit ve Transit Custom modellerinde bulunan Aktif Park Asistanı teknolojisi, aracın etrafında yer alan 12 ultrasonik sensörle çalışıyor.

 

YORUMLAR