Öz kızına istismardan ceza alan medya patronuna soyadı davası

Medyaloji.net » medya » Öz kızına istismardan ceza alan medya patronuna soyadı davası
Öz kızına istismardan ceza alan medya patronuna soyadı davası

Öz kızına istismarda bulunduğu iddiasıyla 18 yıl 9 ay hapis cezası alan firari medya patronu Fatih Mehmet Oflaz'ın eski eşi M.I.R., 9 yaşındaki oğlu için soyadı değişikliği davası açtı.

 İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan M.I.R., dilekçesinde, Fatih Mehmet Oflaz’dan iki yıl önce boşandığını ve 9 yaşındaki çocuğun velayetinin kendisine verildiğini kaydetti.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre dilekçede, Oflaz’ın öz kızına cinsel istismardan aldığı hapis cezasının ortaya çıkmasından sonra, küçük çocuğun çevresinden dışlandığı ve kötü muamelelere maruz kaldığı, bu durum karşısında psikolojisi bozulan çocuğun defalarca babasının soyadını istemediğini dile getirdiği aktarıldı. Dilekçede, küçük çocuğun yeni bir hayata başlayabilmesi için annesiyle birlikte yurt dışına taşındığı, ancak yurt dışında da aynı olumsuz tepkilere maruz kaldığı belirtildi.

“OFLAZ” SOYADI DEĞİŞTİRİLSİN

Dilekçede, “Çocuğun hiçbir suçu olmamasına rağmen babasının yüz kızartıcı suçtan hapis cezası almış olmasından dolayı tüm psikolojisi bozulmuştur. ‘Oflaz’ olan soyadının değiştirilerek annesinin soyadının nüfus siciline işlenmesine karar verilmesini istiyoruz” denildi.

KARARDAN ÖNCE YURT DIŞINA ÇIKTI

MTV, Eurosport olmak üzere birçok eğlence ve tematik kanalın sahibi olan medya patronu Fatih Oflaz, öz kızına 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 2 yıllık yargılamanın ardından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Oflaz’ın tutuksuz yargılandığı davada karar çıkmadan önce yurt dışına çıktığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR