Otomobilli süper marketler mi geliyor?

Medyaloji.net » iş dünyası » Otomobilli süper marketler mi geliyor?
Otomobilli süper marketler mi geliyor?

İçinde otomobille dolaşılabilen süper market tasarımında, otoparkta olduğu gibi, araçlar dev bir alanın içinde rahatça dolaşabilirken alışveriş tezgahları araçların yanaşabildiği özel bölümlerde yer alıyor.

 Amazon Alexa veya Google Home gibi akıllı ev asistanları, market alışverilerini sesli komutlarla online olarak gerçekleştirmeyi mümkün kılsa da, fiziksel olarak market alışverişi hala cazibesini koruyor ve şimdi bir tasarımcı insanların araçlarından inip zaman kaybetmeden hızlı alışveriş yapmalarını sağlayacak bir market tasarımıyla dikkat çekiyor.

Otomobilden inmeden alışveriş

İçinde otomobille dolaşılabilen süper market tasarımında, aynı bir otoparkta olduğu gibi, araçlar dev bir kapalı alanın içinde rahatça dolaşabilirken alışveriş tezgahları araçların yanaşabildiği özel bölümlerde yer alıyor.

Sürücü bir tezgaha yanaşıp ihtiyacı olan ürünleri seçtikten sonra ise aynı noktada bulunan kasiyer paketlemeyi yapıp ödemeyi alıyor. Bu şekilde müşteriler araçlarından inmeden ve kilometrelerce uzunluğundaki dev süpermarketlerde yürümek, dolaşmak, zaman kaybetmek zorunda kalmadan, günlük/haftalık alışverişlerini yapabiliyorlar.

Bu konseptin, Amazon’un geliştirdiği kasiyersiz Amazon Go market konseptiyle birleştirilmesi halinde ise, market maliyetlerinin iyice düşeceği ve çok popüler olabileceği vurgulanıyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler