Opel'de CEO değişimi gerçekleşti

Medyaloji.net » iş dünyası » Opel'de CEO değişimi gerçekleşti
Opel'de CEO değişimi gerçekleşti

Opel/Vauxhall'da CEO görevini üstlenecek isim belli oldu.

Opel Automobile GmbH Denetim Kurulu, Opel/Vauxhall CEO’luğu görevine Florian Huettl’ı atadı. Opel’in bağlı olduğu Stellantis’in genişletilmiş Avrupa operasyon direktörlüğü pozisyonuna geçiş yapan Uwe Hochgeschurtz’un yerini alan Huettl, 1 Haziran 2022 itibarıyla iki markanın da liderliğini üstlenecek.

Opel Denetim Kurulu Başkanı ve Stellantis İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Başkanı Xavier Chereau atamayı, “Florian Huettl, satış ve pazarlamada kendini kanıtlanmış bir lider. Opel/Vauxhall’ın kat ettiği yolu başarıyla devam ettirecek. Her iki geleneksel marka da Stellantis içinde çok özel bir yere sahip. Opel grubun tek Alman ve Vauxhall tek İngiliz markası. Florian Huettl, gelecekte Uwe Hochgeschurtz ile yakın çalışmaya devam edecek. Florian ve Uwe’ye yeni görevlerinde başarılar diliyor ve son aylardaki katkılarından dolayı Uwe’ye teşekkür ediyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Bergisch-Gladbach’daki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden uluslararası işletme yönetimi alanında lisans derecesine sahip olan Florian Huettl, 1 Mart 2022’den bu yana Opel/Vauxhall Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev almaktaydı. Stellantis ve Renault Grubu’nda çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Huettl, son 20 yılda İngiltere, Fransa, İsviçre ve Rusya’da görev aldı.

YORUMLAR