Online yemek teslimatı yapanların yüzde 30’u yemekleri tadıyor

Medyaloji.net » medya » Online yemek teslimatı yapanların yüzde 30’u yemekleri tadıyor
Online yemek teslimatı yapanların yüzde 30’u yemekleri tadıyor

ABD’den yapılan bir araştırma kuryelerin teslim ettikleri yemeklerden tattıklarını ortaya koyuyor.

 ABD’den yapılan bir araştırma kuryelerin teslim ettikleri yemeklerden tattıklarını ortaya koyuyor

Online yemek teslimatı yapanların yüzde 30’unun teslim ettikleri yemeklerden tattığı ortaya çıktı. USA Today gazetesinde yayımlanan habere göre, online yemek teslimatı yapanlar teslim ettikleri yemekleri tadıyor. Gazete haberi bir araştırmaya dayandırıyor.

Kuryeler yemek kokusundan etkileniyor

Araştırma; UberEats, GrubHub, Doordash ve Postmates gibi online yemek teslimatı yapan uygulamaları kullanan tüketiciler ile teslimat yapan sürücüler arasında gerçekleştirildi. Çalışmayı gıda hizmetleri dağıtımcısı US Foods, 500 kurye ve bin 500 uygulama kullanıcısı arasında yürüttü. Buna göre, tüketicilerin yüzde 21’i kendilerine gelen teslim edilen yemeklerin içinde eksik olduğundan şüpheleniyor. Bunun için ise teslimatı yapan kuryenin yemekten tattığını düşünüyor. Kuryelerin yüzde 54’ü de yemeklerin kokusundan etkilendiklerini ve yüzde 27’si de kokuya dayanamayıp yemeklerden tattıklarını itiraf ediyor.

Kokuya karşı emniyetli ambalaj önerisi

Araştırmaya ilişkin UberEarts vd GrubHub’dan açıklama gelmedi. US Foods ise durumu kabullendi ve üzgün olduklarını bildirdi. Bununla birlikte müşterilerin yüzde 85’i kuryelerin kokudan etkilenmemesi için yemeklerin emniyetli bir ambalaj içinde teslim edilmesi gerektiğini düşünüyor. Çalışmada kuryelerin de görüşlerine yer veriliyor. Kuryelerin yüzde 60’ı müşterilerin çok az ya da hiç bahşiş vermemesinden şikâyet ediyor. Kuryelerin yüzde 39’u ayrıca uygulamaları kullanan müşterilerin belirsiz talimat verdiklerini düşünüyor.

YORUMLAR