One Tree Hill dizisinde taciz skandalı: Çıplak fotoğrafları...

Medyaloji.net » polemik » One Tree Hill dizisinde taciz skandalı: Çıplak fotoğrafları...
One Tree Hill dizisinde taciz skandalı: Çıplak fotoğrafları...

Yayınlandığı dönemde ABD'nin en popüler dizilerinden olan 'One Tree Hill'in oyuncuları, dizinin sorumlusu Mark Schwahn'ı tacizle suçladı.

 One Tree Hill dizisinin yazarlarından Audrey Wauchope, geçtiğimiz cumartesi günü bir Showrunner'ı cinsel tacizle suçlamış, bu kişinin Mark Schwahn olduğu ileri sürülmüştü.

Dizi oyuncularından Sophia Bush, Hilarie Burton ve Bethany Joy Lenz'un da bulunduğu bir grup, dün sosyal medyada mektup yayınlayarak bu iddiaları doğruladı.

Oyuncular dün yaptıkları açıklamada: “Audrey Wauchope’u ve diğer olabilecek kişileri desteklemek adına bu forumda hep birlikte onun karşısında dikileceğiz” denildi.

Twitter’da Schwann’in tacizlerine karşı başlatılan ayaklanma yazısında, tacize maruz kalan 18 kadın duygularını: “Neredeyse hepimiz, aşırı derecede psikolojik ve duygusal manipülasyona maruz kaldık. Daha birçok insan, hala bu trajedi ile savaşmaya devam ediyor. Birçoğumuz rahatsız edici pozisyonlarda durarak geçmişe yönelik, aynı zamanda fiziksel olarak da savaş vermeyi öğrenmek zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi, kendimizi temize çıkarmak adına arkamızda durabilecek kimsemizin olmamasıydı. Bu olaylardan tramvatik bir şekilde etkilenmiş ve çok üzgün olarak yasadışı yollardan çalıştırıldığımız konuşuluyor. Bunlardan dolayı bazılarımız oldukça kötü pozisyonlara düştü ve hepimiz gerçekten psikolojik olarak güvensiz hissettiğimiz bir konuma getirildik” şeklinde belirtti.

 

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

Audrey, Twitter yorumlarından birinde, adını bile anmak istemediği Schwahn’ın ona nasıl sıklıkla ve istemeden dokunduğunu anlattı. Olayın devamında, Schwahn’ın, Audrey’e bir aktristin çıplak fotoğraflarını gösterdiğini ve o aktristin haberi olmadan, aslında Schwahn’ın çalışanlarıyla ilişkiye girdiğini anlattığını belirtiyor.

Audrey, Cumartesi günü attığı bir tweette de duygularını şöyle dile getirdi: “O herifin yanındaki koltuğa oturan bütün kadınlar adına çok sinirli ve çok üzgünüm. Ayrıca bunca yıl sonra bu konuda gerçekten bir şeyler yapamamış olmaktan ve güvende hissetmemekten dolayı da çok sinirli ve çok üzgünüm. Görünüşe göre şehirdeki herkes de böyle hissediyor.”

Olaylar üzerine Schwahn’ın devam eden şovu ‘The Royals’ın arkasındaki şirketler, E!, Universal Cable Productions ve Lionsgate Television, dün yaptıkları açıklamada “Bütün söylenenleri dikkatle takip ediyoruz. Bizim şirketlerimizde herkese profesyonel bir şekilde davranıldığı güvenli ve saygı çerçevesindeki bir çalışma ortamı sağlamak önceliğimiz” dedi.

YORUMLAR