O isim gazeteyle yollarını ayırdı!

Medyaloji.net » medya » O isim gazeteyle yollarını ayırdı!
O isim gazeteyle yollarını ayırdı!

Çalışanların ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle sık sık iş bırakma ve gazetenin yayınlanmaması gibi haberlerle gündeme gelen Yurt Gazetesi’nde flaş bir istifa yaşandı.

 CHP eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesinin Haber Müdürü Uğur Can Biçer istifa etti.

Bir süre önce Yurt gazetesi editörü Baran Furkan Gül, ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık’la görüşüp “bankamatik memuru” olduğu iddialarına ilişkin haberi medyada ilk olarak yayımlamış ancak gazete yönetiminin devreye girmesiyle haberinin kaldırıldığını belirtmişti. Gazeteci Baran Furkan Gül, sosyal medyadan yayımladığı açıklamasında gazetecilik faaliyetinin engellendiğinin altını çizerek istifa etmişti.

Bu kez Yurt gazetesi Haber Müdürü Uğur Can Biçer, “patronaj tarafından verilen sözlerin tutulmaması ve çalışanların sürekli olarak mağdur edilmesi”ni gerekçe göstererek gazeteyle yollarını ayırdığını duyurdu.

 

“YURT'TA BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞMEDİĞİNİ GÖRMÜŞ OLDUK”

Gazeteci Uğur Can Biçer, sosyal medyadan yayımladığı açıklamasında “2013'te bir dönem çalıştığım Yurt gazetesine yeni yönetim, yeni anlayış ve eski sıkıntıların yaşanmayacağı sözüyle Şubat 11 itibariyle geri döndüm. Özellikle ilk aylarımızda iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Ancak zaman geçtikçe Yurt'ta bazı şeylerin değişmediğini görmüş olduk. Patronaj tarafından verilen sözlerin tutulmaması ve çalışanların sürekli olarak mağdur edilmesi nedeniyle 6 aydır haber müdürlüğünü üstlendiğim YURT'tan istifa ettiğimi belirteyim. Alacaklarıma ilişkin hukuki yollara başvuracağımı ise duyururum. Yeni yollarda görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR