O ICO’lara dolandırıcılık suçlaması

Medyaloji.net » iş dünyası » O ICO’lara dolandırıcılık suçlaması
O ICO’lara dolandırıcılık suçlaması

ABD’nin sermaye piyasaları regülatör kurumu olan The Securities and Exchange Commission, iki ICO operasyonu ile ülkede para toplayan bir girişimciyi, dolandırıcılıkla suçladı.

Kurum, ICO’ların yaygınlaşmaya başlaması üzerine aylar öncesinde bu operasyonların, dolandırıcılık amacıyla kullanılabileceği konusunda uyarı yapmıştı. Kısa sürede iki ICO operasyonu duyuran Maksim Zaslavskiy isimli kişi ise bu konuda resmen suçlanan ilk girişimci oldu.

SEC, yayınladığı duyuruda Maksim Zaslavskiy’in şirketinin 2 ICO’da yaptığı satışlarda, var olmayan değerler üzerinde dijital varlıkları sattığını belirlediğinin altını çizdi. Maksim Zaslavskiy’nin, emlak sektöründe yatırım yapmak isteyenler için dijital para satışı yaptığını ancak duyurularında belirttiği ve dijital paraya bağlı olan emlaklara sahip olmadığının anlaşıldığını açıklayan SEC, bu kişinin dolandırıcılık amacıyla para topladığının anlaşıldığını belirtti.

Dolayısıyla, söz konusu iki ICO’da satışa çıkan ve dünyanın ilk “emlak değerlenmesiyle desteklenen” dijital paraları REcoin ve Diamond Reserve Club’ın aslında söz verilen değerlere sahip olmadığı anlaşılmış oldu.

YORUMLAR