Nuri Çolakoğlu'dan büyük bağış!

Medyaloji.net » medya » Nuri Çolakoğlu'dan büyük bağış!
Nuri Çolakoğlu'dan büyük bağış!

Gazeteci Nuri M. Çolakoğlu, prestij niteliğinde eserler, tıpkı basımlar, az sayıda basılmış eserler ve özel konu kitaplarının da aralarında bulunduğu 15 bin eseri bağışladı.

 İstanbul’da ilçe belediye kütüphaneleri arasında en büyük kütüphane olma özelliği taşıyan Yaşar Kemal Kütüphanesi’ni hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye yeni bir kitaplık kazandırdı. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde hizmete açılan kütüphane ile araştırmacıların çalışmalarına ışık tutulması amaçlanıyor.

“BEYLİKDÜZÜ KÜTÜPHANE BAKIMINDAN EN ZENGİN İLÇE”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kütüphane açmaya devam edeceklerini belirtti. Duyarlı belediyecilik anlayışı ile ilerlediklerini kaydeden İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde birçok kütüphane açtık, açmaya da devam edeceğiz. Bütün kütüphanelerimiz özellikle gençler tarafından oldukça ilgi görüyor. Biz tümüyle duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla süreci yönetmeye çalıştık ve Beylikdüzü şu anda İstanbul’da ilçe belediye kütüphaneleri arasında en zengin ilçe oldu” ifadelerini kullandı.

 

“ELİNİZDEKİ FAZLA KİTAPLARI BAĞIŞLAYIN”

Nuri M. Çolakoğlu Kitaplığı ve Toplantı Salonu ile birlikte Yaşar Kemal Kütüphanesi’ne; prestij niteliğinde eserler, tıpkı basımlar, az sayıda basılmış eseler ve özel konu kitaplarının da aralarında bulunduğu 15 bin eser bağışlayan Nuri M. Çolakoğlu, dört yaşında okuma yazma öğrendikten sonra kitap okumaya başladığını belirterek, “Buradan bütün dostlarıma çağrıda bulunuyorum. Elinizdeki fazla kitapları buraya gönderin. Böylelikle bu kütüphaneyi daha da geliştirerek ve güncelleyerek günümüze taşımaya çalışacağız” dedi.

Ödünç kitap sistemi bulunmayan Nuri M. Çolakoğlu Kitaplığı ve Toplantı Salonu’ndan özel araştırmacılar talep dilekçesi ile başvurarak çalışmalarını yapabilecek.

“KİTABA VE BİLGİYE OLAN YOLCULUĞUNUZ HİÇ BİTMESİN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından ise “Kitap tutkunlarına müjde” diyerek şunları yazdı:

“Gazeteci ve TV Yöneticisi Nuri M. Çolakoğlu, 5 Bin’i prestij olmak üzere 15 bin adet kitaptan oluşan kütüphanesini Atatürk Kültür ve Sanat Merkezimize bağışladı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kitaba ve bilgiye olan yolculuğunuz hiç bitmesin.”

YORUMLAR