Niyâzi Mısrî Bursa’da bilgi şöleni ile anılacak

Medyaloji.net » medya » Niyâzi Mısrî Bursa’da bilgi şöleni ile anılacak
Niyâzi Mısrî Bursa’da bilgi şöleni ile anılacak

Malatya doğumlu büyük mutasavvıf şair Niyâzi Mısrî, doğumunun 400'üncü yıl dönümünde bilgi şöleniyle anılacak.

Malatya'da doğan, Diyarbekir, Mardin, Kerbela, Şam ve Kahire'de yetişen, Anadolunun bir çok yerini dolaştıktan sonra İstanbul, Bursa ve Kütahya'da yaşayan, Rodos ve Limni adalarına sürgün edilen, büyük mutasavvıf şair Niyâzi Mısrî doğumunun 400'üncü yılında bilgi şöleni ile anılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Bursa Şubesi ve Bursa Osman Gazi Belediyesi’nin iş birliği ile düzenlenecek “Doğumunun 400'üncü Yılında Niyâzî-i Mısrî Dönemi ve Tesirleri” bilgi şöleni 16 Kasım 2018 tarihinde Seyyid Usul Dergahı Kültür Merkezinde saat: 14.30’da başlayacak ve iki gün sürecek.

Niyâzi-i Mısrî'nin anılacağı, hayatı, eserleri ve düşüncelerinin anlatılacağı şölene; TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Salih Çift, Prof. Dr. Asım Yediyıldız, Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Doç Dr. Saadet Maydaer, Doç. Dr. H. Basri Öcalan, Prof. Dr. Abdullah Kartal, Prof. Dr. Ali İhsan Karataş, Dr. Bedri Mermutlu, Doç Dr. Hicabi Gülgen, Prof. Dr. A. Hakkı Turabi, Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Prof. Dr. İsmail Güler, Dr. Mustafa Baki Efe, Serhat Gültaş, Olcay Kocatürk ve Betül Tarakçı. Konuşmacı olarak katılacaklar .

Programda, hattat Mahmut Şahin’in “Misrî’nin İzinde” sergisi açılacak ve Bursa Türk Tasavvuf Musikisi Korosu” da Misrî’nin İlahileri” ni seslendireceği konser verecek. 

YORUMLAR