Netflix'in abone sayısı ilk kez düştü

Medyaloji.net » medya » Netflix'in abone sayısı ilk kez düştü
Netflix'in abone sayısı ilk kez düştü

Netflix'in abone sayısı 2011’den beri ilk kez azaldı. Şirketin ABD'deki abone sayısında 126 bin düşüş yaşandığı belirtildi.

BirGün'ün haberine göre, iç pazardaki abone kaybına ek olarak, uluslararası Netflix büyümesi de şirketin beklediği kadar yüksek değildi. Yapılan açıklamalara göre 2019 yılının ikinci çeyreğinde Netflix, bünyesine yalnızca 2.7 milyon abone eklemeyi başardı. Bu rakam bir önceki çeyrekte ise yaklaşık 5 milyondu.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ YAPILAN ZAM OLABİLİR

Hissedarlara yazdığı mektupta Netflix, abone kaybının tüm bölgelerde olduğunu ancak abonelik ücretinde zam yapılan bölgelerde daha çok abone kaybettiklerini belirtti. 2019 yılının ikinci çeyreğinde beklenilen büyümenin gerçekleştirilemediğini açıklayan Netflix, bu üye kaybının yıllık bazda herhangi bir sorun teşkil etmediğini ve işlerine odaklanarak bu zararı egale edeceklerini belirtti.

Birinci çeyrekteki kayıplara rağmen Netflix, üçüncü çeyrekte 7 milyon ücretli üyelik eklemeyi planladığını söyleyerek bir canlanma bekliyor. Bu, geçen yıl üçüncü çeyrekte eklenmiş olan 6.1 milyondan oldukça yüksek.

YORUMLAR