Mimarlar Odası'ndan BirGün'e ödül!

Medyaloji.net » ödül/başarı » Mimarlar Odası'ndan BirGün'e ödül!
Mimarlar Odası'ndan BirGün'e ödül!

BirGün Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, kent ve çevre odaklı haberleri üzerine Mimarlar Odası 2020 Oktay Ekinci Basın Ödülü'ne layık görüldü.

Mimarlar Odası 2020 Yılı Oktay Ekinci Basın Ödülleri Ve Çevreye Katkı Özel Ödülü sahiplerini buldu. Oktay Ekinci Basın Ödülü, bu yıl gazetemizin Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir ve gazeteci Zafer Arapkirli’ye verildi.

Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamada, Nurcan Gökdemir’in Yatay rant düzeni”, “Bir yetki darbesi daha: İstanbul Boğazı İBB'den alınıp Erdoğan'a bağlanıyor!”, “Yazlık saraya arazi yetmiyor”, “Özelleştirme kıyıya dayandı”, “Saray’a tahsise ‘kamu hizmet alanı’ kılıfı” ve benzeri çalışmalarından ötürü ödüle layık görüldü.

Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklama şöyle:

Son yirmi yıl içinde ülkemizin tamamında, kentsel ve kırsal alanlar, tabiat varlıkları, koruma alanları, ormanlar, kıyılar, milli parklar, doğal sit alanları, meralar, yaylalar, kışlaklar tüm yapılı ve doğal çevre rant alanları olarak belirlenmiş ve bu alanlarda kamusal yararı gözeten hukuksal denetimler devre dışı bırakılarak, yapılaşmanın önü açılmıştır.

Türkiye’de kimlikli, uygar ve esenlikli bir gelecek için, ülkemize özgü birikimin bir araya gelmesi; sivil demokratik kuruluşlar ve mimarlık, bilim, kültür ve sanat insanları ile birlikte değerlendirme ortamının sağlanması ve bu bağlamda daha nitelikli bir yapılı çevreye ulaşılması konusunda toplumun doğru bilgilendirilmesinde basın çok önemli bir yer tutmaktadır.

 

YORUMLAR