Mimar gözünden dron fotoğrafları

Medyaloji.net » dünya » Mimar gözünden dron fotoğrafları
Mimar gözünden dron fotoğrafları

Dron fotoğrafçılığı konusunda deneysel çalışmalarda bulunan mimar Dimitar Karanikolov dünyanın en güzel yerlerine mimari bir perspektifle bakmamızı sağlıyor

Londra’da faaliyet gösteren mimar Dimitar Karanikolov fotoğraf tutkusuyla biliniyor. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca dron fotoğrafçılığı konusunda deneysel çalışmalarda bulunan Karanikolov, dünyanın en güzel yerlerinden bazılarına heyecan verici mimari bir perspektifle bakmamızı sağlıyor.

Dron’un sunduğu, kuş bakışı olarak adlandırılan tepeden aşağıya görüş, yapılarda normalde fark edemediğimiz bazı geometrik şekilleri algılamamıza yardımcı oluyor. Fotoğrafları bazen üç boyutlu görüntüleri düzleştirerek bildiğimiz yerleri, renkli birer mimari çizime dönüştürüyor.

Bildiğimiz yerlerden görmediğimiz manzaralar

Karanikolov’un en son yayınladığı portfolyosunda yer alan Venedik fotoğrafları, ikonik şehrin labirent gibi sokaklarının minik bir modeli gibi görünüyor. Myanmar’daki tapınakların tam tepeden görünüşü ise yapıların hayret verici derecede karmaşık geometrik yapısını gözler önüne seriyor. Tüm bu fotoğraflar, normalde bildiğimiz yerlere alışılmadık ve tekinsiz bir perspektifle bakmamızı sağlıyor.

Karanikolov fotoğrafları çekerken birkaç farklı dron kullandı. Bunların arasında DJI Phantom 4 ve DJI Mavic Pro yer alıyor. Mimari estetiği modern dron fotoğraflama teknikleriyle birleştirdiği çalışmalar etkileyici sonuçlar veriyor.

Fotoğrafları buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

YORUMLAR