Microsoft, konut inşaa etmek için 500 milyon dolar ayırdı

Medyaloji.net » teknoloji » Microsoft, konut inşaa etmek için 500 milyon dolar ayırdı
Microsoft, konut inşaa etmek için 500 milyon dolar ayırdı

Teknoloji şirketlerinin merkez üssü haline gelen Seattle’da tam bir insanlık dramı yaşanıyor.

Ev yok ama insan çok
Bölgede yaşayan yerli halk, teknoloji şirketlerinin yükselttiği emlak fiyatları nedeniyle yaşayacak ev bulamıyor. Kiralarıın ve satılık ev fiyatlarının astronomik boyutlara ulaştığı Seattle’da görev yapmak zorunda olan hemşireler, kamu çalışanları ya da yerel esnafın, bölgede oturacak ev bulamaması nedeniyle şehir yönetimi, teknoloji şirketlerine, çalışan başına 500 dolarlık bir vergi de getirdi ancak bu bile yeterli konut yapımı için çare olamadı.

Şimdi bu drama Microsoft el atıyor ve bölgede, yerel halkın ve teknoloji çalışanlarının yararlanabileceği konu projeleri geliştirecek müteahhitler için çok düşük faizli krediler vereceğini duyurdu. Toplamda 500 milyon dolarlık bir bütçe ayıran Microsoft, bu projeden çok düşük bir kar edeceğini, asıl amacının bölgede yaşanan konut krizine hızlıca çözüm getirmek olduğunu açıkladı.

Microsoft’un ayırdığı 500 milyon dolarlık bütçenin içinde, bölgedeki evsizlere destek olan STK’lar için ayrılan 25 milyon dolarlık bağış fonu da bulunuyor.

Diğer bir deyişle, ev alacak veya kiralayacak parası olmayıp sokakta yaşamak zorunda kalan evsizlerin çorbasını da Microsoft verecek. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler