Merve Büyüksaraç'tan o haberlere itiraz!

Medyaloji.net » polemik » Merve Büyüksaraç'tan o haberlere itiraz!
Merve Büyüksaraç'tan o haberlere itiraz!

Acun Ilıcalı ve Merve Büyüksaraç davasında karar ne çıktı, ne yazıldı. İşte Mahkeme tutanakları...

 TV 8 kanalının patronu Acun Ilıcalı, Survivor yarışmacısı Merve Büyüksaraç’ın sözleşmeye aykırı davrandığını iddia ederek, 500 bin liralık tazminat davası açtı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen dünkü davanın karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Yaklaşık 5 yıldır süren davayı karara bağlayan mahkeme, kararında, Merve Büyüksaraç’ın sözleşmeye aykırı davrandığı iddiasıyla istenilen tazminatı reddetti. Mahkeme ayrıca, Acun Ilıcalı’nın Merve Büyüksaraç’a ödediği 140 bin TL’nin de geri ödenme talebini reddetti. Kararda, Büyüksaraç’ın Ilıcalı’ya sadece 25 bin TL manevi tazminat ödenmesi kararı çıktı.

Buna karşın dün konuyla ilgili yapılan haberlerde, davayı Acun Ilıcalı’nın “kazandığı” şeklinde haberler yapıldı. Bunun üzerine Merve Büyüksaraç sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Davaya ilişkin yapılan bazı haberleri eleştiren Merve Büyüksaraç, “Söylemem gerekir ki ben BU DAVAYI KAZANDIM!!! Dava aşamasında sayın Mahkeme tarafından alınan bilirkişi raporlarında da açıkça tespit edildiği üzere, Acun Medya’nın bana imzalattığı sözleşmenin dava konusu olan hükümleri, hukuka aykırılık nedeniyle geçersiz sayılmış ve de bundan önceki bütün beyanlarımın sözleşmeyi ihlal etmediği Sayın Mahkeme tarafından hüküm altına alınmıştır” diye yazdı.

Büyüksaraç açıklamasının devamında tazminat konusuyla ilgili, “Acun Medya benden 500.000-TL’ye yakın parayı dava yoluyla istedi. Bunun 240.000-TL’si maddi, 250.000-TL’si ise manevi tazminat talebinden oluşmaktaydı. Sayın Mahkeme Acun Medya’nın maddi tazminat taleplerinin tamamını reddetmiştir. Manevi tazminat talebinin ise sadece 1/10’unu kendilerine verilmesine karar vermiştir” dedi.

Merve Büyüksaraç’ın yaptığı açıklama ve paylaştığı mahkeme tutanağı şöyle:

“Bugün bazı sosyal medya hesaplarında, Acun Medya ile şahsım arasında devam eden ve bugün ilk aşaması sonuçlanan maddi ve manevi olarak toplamda 490.000 TL tutarındaki tazminat davasına ilişkin olarak bazı haberler çıkmıştır. Bu haberlerin tarafımın görüşü alınmadan bazı gazetelerin haber portallarında yayınlandığı görülmüştür.

Söylemem gerekir ki ben BU DAVAYI KAZANDIM!!! Dava aşamasında sayın Mahkeme tarafından alınan bilirkişi raporlarında da açıkça tespit edildiği üzere, Acun Medya’nın bana imzalattığı sözleşmenin dava konusu olan hükümleri, hukuka aykırılık nedeniyle geçersiz sayılmış ve de bundan önceki bütün beyanlarımın sözleşmeyi ihlal etmediği Sayın Mahkeme tarafından hüküm altına alınmıştır.

Acun Medya benden 500.000-TL’ye yakın parayı dava yoluyla istedi. Bunun 240.000-TL’si maddi, 250.000-TL’si ise manevi tazminat talebinden oluşmaktaydı. Sayın Mahkeme Acun Medya’nın maddi tazminat taleplerinin tamamını reddetmiştir. Manevi tazminat talebinin ise sadece 1/10’unu kendilerine verilmesine karar vermiştir. Bunun sebebi ise mahkemede karşı tarafın ileri sürdüğü iddiaların tamamına yakınının reddolması ve sadece smsler hakkındaki beyanımın sözleşmeye de değil, genel hükümlere aykırı olduğuna karar vermesidir. Yani Sayın Mahkeme bu konu haricindeki bütün beyanlarımda beni haklı bulmuştur.

Kısacası ne konuyu daha fazla uzatmak ne de bu tartışmayı devam ettirmek istiyorum. Bu konu benim tarafımdan medyaya yanlış aksettirilmemiştir. ancak yapılan haberler sonucunda böyle bir açıklama yapma zaruretim olmuştur. Gerekçeli karar henüz yazılmadığından bu aşamada daha fazla beyan edebileceğim bir husus da bulunmamaktadır. Ayrıca verilen bu karar da kesinleşmemiştir. Tarafımca son aşamasına kadar da konu takip edilecektir.”

YORUMLAR