Mercedes-Benz Rusya'dan çıkıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Mercedes-Benz Rusya'dan çıkıyor
Mercedes-Benz Rusya'dan çıkıyor

Mercedes-Benz ülkedeki tüm varlıklarını Avtodom'a devredecek.

Rusya’daki üretimini mart ayında durduran Alman otomotiv devi Mercedes-Benz ülkeden tamamen çıkma kararı aldı.

Konuya ilişkin açıklamada Mercedes-Benz’in ülkedeki tüm varlıklarının yerel otomobil satış zinciri Avtodom’a satılmasına ilişkin anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Mercedes adına açıklamada bulunan bir yetkili, şirketin Rus kamyon üreticisi Kamaz’daki yüzde 15’lik hissesinin satıştan etkilenmeyeceğini ve hisselerin planlandığı üzere Daimler Truck’a devredileceğini ifade etti.

Avtodom tarafından yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz’in fabrikasının bulunduğu Moskova’daki Esipovo bölgesinde üretimin devam etmesi için bir teknoloji partneriyle anlaşılacak.

Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) verilerine göre, bu yıl eylül ayına kadar Rusya’da 9 bin 558 Mercedes araç satılmış ve geçen yıl aynı döneme kıyasla satışlar yüzde 72,8 düşmüştü.

Mercedes-Benz’den önce Renault ve Nissan da ülkeden çıkma kararı almış ve altı yıl sonra geri alma hakkını saklı tutarak ülkedeki varlıklarını Rus devletine devretmişti. Rus yayın organı Vedomosti’ye göre Mercedes-Benz de varlıklarını geri alma konusunda benzer bir yol izleyebilir.

YORUMLAR