Mastercard ve Microsoft’tan büyük iş birliği!

Medyaloji.net » iş dünyası » Mastercard ve Microsoft’tan büyük iş birliği!
Mastercard ve Microsoft’tan büyük iş birliği!

Mastercard ve Microsoft, online işlemler için kullandığımız tüm dijital kimlik bilgileri için stratejik bir iş birliğine imza attı.

İki teknoloji devinin geliştirdiği sistem, kullanıcıların tablet, telefon, dizüstü bilgisayar gibi her gün kullandıkları cihazlardan kimlik bilgilerini girme, kontrol etme ve paylaşma ile ilgili bir dizi avantaj sunuyor.

Mastercard ve Microsoft bu anlaşma ile neler yapacak?

İki şirketin geliştirdiği bu inovatif çözüm sayesinde kullanıcılar, banka, alışveriş ya da resmi işler gibi farklı işlemler için bilgilerini tekrar tekrar girmek zorunda kalmayacakları gibi vakit ve iş gücü kaybı da yaşamayacaklar. Çözüm ayrıca farklı farklı server’larda tutulan aynı bilgilerin maruz kaldığı risk zafiyetlerini de gideriyor.

Kullanıcılar, finansal hizmetlerdeki kimlik doğrulaması için gerekli bilgilerden, e-ticaret için gerekli bilgilerine, pasaport, ehliyet başvurusu ya da vergi ödemesi gibi resmi işlemlerinden, e-mail, sosyal medya gibi dijital işlemlerine kadar her türlü dijital kimliğin birbiriyle bağlantılı ve senkronize olmasını sağlıyor. Bu yenilikçi çözümün Microsoft Azure üzerinden devreye girecek bir dizi Mastercard hizmetinede temel oluşturması planlanıyor. Bu yeni hizmet için ayrıca öncü bankalar, mobil operatörler ve devletlerle de iş birliği yapılacak.

Bu sistem pratiklik ve güvenliğin yanında bizlere neler sunacak?

Bugün başta kadınlar olmak üzere dünyada 1 milyarın üzerinde kişinin finansal erişimi bulunmuyor. Bu sistemle bir dijital kimliğe sahip olması sağlanan kişilerin, sağlık hizmetlerine ve her türlü sosyal hakka erişimi de daha adaletli ve doğru biçimde sağlanmış olacak ve devlet, ulaştırmadaki adaletsizliklerin ve farklı kimlik kullanılarak yapılan dolandırıcılıkların, üstelik daha az maliyetle önüne geçebilecek. Henüz geliştirme aşamasında olan bu yenilikçi çözüm, 2019 yılının ilk ayları içerisinde devletlerin, iş yerlerinin ve bankaların kullanımına sunulacak.

YORUMLAR