Mars Group CEO'sunun sicilini ortaya döktü

Medyaloji.net » iş dünyası » Mars Group CEO'sunun sicilini ortaya döktü
Mars Group CEO'sunun sicilini ortaya döktü

Milliyet yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde film yapımcıları ile Mars Group arasında bir süredir devam eden tartışmayı analiz etti.

 Sinema yapımcılarıyla salon işletmecileri arasındaki bilet fiyatlarından kaynaklanan tartışmalar son birkaç haftadır gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Milliyet yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde Mars Group’un Türkiye’nin en önemli film yapımcılarını karşısına alarak başlattığı bu savaşı ele aldı.

Mars Group Türkiye CEO’su Dong Won Kwak’ı analiz eden Şendir, "Mars Group’un en büyük yanılgısı seyirciyi kendisinin zannetmek... Oysa o Cem Yılmaz’ın, Yılmaz Erdoğan’ın seyircisi...” ifadelerini kullandı.

Şendir’in yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

Mars Group Türkiye CEO’su Dong Won Kwak’ın, İstanbul’a tayin olmadan önceki durağı Vietnam sicilini araştırdım.

Bugün komedi dışındaki filmlerin öneminden bahsediyor ya Mars Group, Kwak’ın Vietnam’daki en büyük başarısı Em Chua adlı bir komedi projesi olmuş.

Daha ilginç olanı şu, Kwak, Vietnam’da seyirciyi salonlara döndürmek için yerli yapımcılarla iş birliğini anlatmış başarısının sırrı olarak.

O zaman bunu söyleyen adam, Türkiye’nin en başarılı yapımcılarını karşısına almayı tercih ediyor.

Daha bir sürü çelişkiden bahsetmek mümkün ama asıl önemli olan noktayı kaçırmamak lazım.

Vietnam’da Türkiye’deki gibi bir film endüstrisi yok.

Eski alışkanlıklar, propaganda kokulu savaş yapımları üzerine kurulup giden üretimsiz bir sektör Vietnam sinema sektörü.

Her sene ABD’den 150-160 film ithal ederek gişe yapmaya alışmış bir sektöre karşın, Türkiye’de ABD yapımlarından kat ve kat fazla gişe...

Sonuç mu? Mars Group’un en büyük yanılgısı seyirciyi kendisinin zannetmek... “Seyircimizi filmsiz bırakmayız” gibi cümleler kuruyorlar.

Oysa o Cem Yılmaz’ın, Yılmaz Erdoğan’ın seyircisi... Mars sadece bir aracı, belirleyici faktör değil.

Bunu anlasalar sorun çok daha kolay çözülecek.

YORUMLAR