Manyaklığın bu kadarını görmedim

Medyaloji.net » medya » Manyaklığın bu kadarını görmedim
Manyaklığın bu kadarını görmedim

TV5’te Çağlar Cilara’nın programına konuk olan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, oradaki konukların Abdullah Gül tarafından ayarlandığı ve Gül tarafından yayına yön verildiği iddiasına ilişkin konuştu.

 Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Fahrettin Dede, dünkü yazısında sunucu Çağlar Cilara'nın TV5'te program sunmasının ve yayına Fatih Altaylı'yı konuk almasının bir dönüşüm olduğunu belirterek, arkasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olduğunu iddia etmişti.

Dede'nin bu iddialarına Cilara'nın ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinden yanıt verdi.

Altaylı, "Manyaklığın bu kadarını görmedim. Mesele hiç de öyle komplike değil, komplo teorilerine hiç de öyle uygun değil. Tam aksine çok basit. İnanan inanır. İnanmayan kendi kötülüğünde boğulur." dedi.

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısından "Çok basit bir mesele" başlıklı o bölüm:

Geçen hafta Cumartesi günü TV5’te Çağlar Cilara’nın programına konuk oldum.
Herkesi kendileri gibi zannedenler türlü tezvirata başladılar.
Yok oradaki konukları Abdullah Gül ayarlıyormuş, yayın politikasına eski Cumhurbaşkanı yön veriyormuş, ben de o kapsamda orada ekrana çıkmışım.
Tövbe estağfurullah!

Manyaklığın bu kadarını görmedim.
Mesele hiç de öyle komplike değil, komplo teorilerine hiç de öyle uygun değil.
Tam aksine çok basit.

Çağlar Cilara Halk TV’de program yaptığı dönemde beni programına davet etti.
Hem de ısrarla, defalarca arayarak.

Ben de kendisine şöyle dedim: “Çağlar kardeşim. Ben Halk TV’ye kızgınım ve kırgınım. Bu yüzden de istediğin kadar ısrar et ben Halk TV’de bir programa çıkmama kararı aldım. Bu sana özel bir durum da değil, oradaki başka arkadaşlara da bunu söyledim. Zaten kendi kanalımdan başka bir yere çıkmıyorum ama bu ısrarın dolayısıyla seni kırmış olmak da istemiyorum. Mesele sen değilsin, mesele Halk TV’ye olan kırgınlığım” dedim.
O da “Tamam abi” dedi.
Konu kapandı.
Aradan aylar geçti.

Halk TV Çağlar Cilara’nın programına son verdi.
O da TV5’te programa başlamış.
Açıkçası kanal kimindir, nedir, necidir haberim bile yoktu.

Cilara bir gün arayıp “Fatih Abi, Halk TV’deyken gelmedin ve nedenini söyledin. Ama artık başka bir yerdeyim artık beni kırmazsın” dedi.
Ben de bir süre Çağlar’ı oyaladım ama sonunda eşimin de kızımla birlikte yurt dışında olduğu bir hafta sonu “Tamam” dedim.

Çünkü eşim ve kızıma ayırmam gereken zamanımı, en azından hafta sonlarımı onlarsız bir yerlere giderek harcamak istemediğim için onların olmadığı bir hafta sonunu seçtim.

Mesele bu kadar basit.
İnanan inanır.
İnanmayan kendi kötülüğünde boğulur.

Yazının tamamı için Tıklayın

YORUMLAR