Manhattan saldırısı, Kudüs'e misilleme mi?

Medyaloji.net » dünya » Manhattan saldırısı, Kudüs'e misilleme mi?
Manhattan saldırısı, Kudüs'e misilleme mi?

New York'un Manhattan bölgesinde gerçekleştirilen saldırıyı deşifre etmeye çalışan ABD'li yetkililer saldırının Trump'un Kudüs kararına tepki olarak gerçekleştirildiğinden şüphe duyuyor.

2011’de ABD’de yaşayan aile üyeleri sayesinde ülkeye girebildiği belirtilen Ullah, 2012-15 döneminde taksi şoförlüğü yapmış. İnternetten radikalleştiği belirtilen Akayed Ullah, sorgulamada özellikle Noel konulu posterlerin altında saldırıyı düzenlemek istediğini söylemiş. Saldırıların da Suriye ve diğer ülkelerde DEAŞ’e yönelik eylemlere misilleme olduğunu kaydetmiş. Ullah’ın Facebook sayfasından “Trump milletini korumaya başaramadın”, pasaportuna da “Amerika, hiddetinde geber” notu düştüğü de soruşturma savcısı tarafından açıklandı. Zanlıya terör suçlaması yöneltildi.

KUDÜS MİSİLLEMESİ Mİ

Ullah’ın saldırısının, Başkan Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına yönelik bir tepki olduğuna dair bir iddia da ortaya atıldı. CNN ise Ullah’ın İsrail’in son dönemde Gazze’ye yönelik saldırılarından etkilendiğini söylediğini bildirdi. Trump da bu saldırıyı fırsat bilerek bir kez daha vize sistemi konusunda uyarıda bulundu. Trump, özellikle aile temelli göçmenlik vizelerine karşı Kongre’yi yeniden düzenleme yapmaya çağırarak, “Adaylığımın ilk gününden beri ABD’nin göçmenlik sisteminin düzeltmesi gerektiğini söylüyorum. Bugünkü terör şüphelisi, ulusal güvenliğimizle uyumlu olmayan ‘aile dayanaklı göçmen vizesi’ ile ülkeye girmiştir” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR