Lenovo’nun en küçük kurumsal bilgisayarı tanıtıldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Lenovo’nun en küçük kurumsal bilgisayarı tanıtıldı
Lenovo’nun en küçük kurumsal bilgisayarı tanıtıldı

Lenovo her yıl Accelerate isimli etkinliğinde yeni çözümlerini ve ürünlerini dünya ile paylaşıyor.

Bu yıl bizim de TechInside olarak katıldığımızda etkinlikte teknoloji devi yeni ürünlerini tanıttı. Etkinlik boyunca dijital çözümlerin iş dünyasını nasıl değiştireceği somut örneklerle anlatıldı. Accelerate kapsamında Lenovo Transform 3.0 etkinliğini de gerçekleştirdi. Bu etkinlikte şirket, kurumsal dünyaya yönelik bilgisayar çözümlerini tanıttı.

Biz de bu videomuzda tanıtılan dört bilgisayarın özelliklerine yakından bakıyoruz. Şimdi isterseniz lafı daha fazla uzatmadan videomuza geçelim. İyi seyirler…

 

Lenovo kurumsal masaüstü bilgisayarlarını tanıttı
Lenovo düzenlediği etkinlikte dört dikkat çekici modelini tanıttı. Bu modeller arasında en çok dikkat çeken dünyanın en küçük kurumsal masaüstü bilgisayarı oldu. 8’inci nesil Intel Core vPro işlemcisine sahip ThinkCentre m90n Nano modelinde 16 GB’ye çıkabilen DDR4 bellek bulunuyor. Windows 10 Pro işletim sistemiyle kullanılabilen bilgisayar boyurlarıyla masada daha az yer kaplıyor.

Darbelere karşı dayanıklı yapıda olan bilgisayarın Trusted Platform Module desteği de mevcut. Bu sayede bilgisayar uluslararası standartlarda şifreleme yeteneği sunuyor. Bilgisayarın kalem desteği de dikkat çekiyor.

Küçük bilgisayarın aynı zamanda IoT versiyonu da etkinlikte sergilendi.

Dünyanın en küçük kurumsal bilgisayar modelini yanında ThinkBook da bu etkinlikte duyuruldu. 13 inç ve 14 inçlik versiyonu bulunan bilgisayar ülkemize yalnızca 14 inçlik versiyon ile gelecek. Thinkbook’un diğer dizüstü bilgisayarlardan en büyük farkı klavye üzerinde Skype için ek tuşların yer alması. 14 inçlik bilgisayarın Avrupa fiyatı 699 euro. Haziran ayında Avrupa pazarında satışa çıkacak olan bilgisayarın ülkemizdeki fiyat ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

Etkinlikte tanıtılan bir diğer yeni bilgisayar ThinkPad X1 Extreme oldu. 15.6 inçlik bilgisayarın 4K ve Full HD olmak üzere iki farklı alternatifi bulunuyor. 4 TB’ye kadar SSD depolama seçeceği bulunan bilgisayarda 9. Nesil Intel işlemciler kullanılıyor. Dolby Atmos ses sistemi de bu bilgisayarda karşımıza çıkıyor. Bilgisayarda VR ve AR gibi yeni nesil teknoloji desteği de bulunuyor.

Yeni nesil bilgisayarın kablosuz seçenekleri tarafında Wi-Fi 6 bağlantısı dikkat çekiyor. Bluetooth 5.0 desteği de yeni nesil bilgisayarda kendine yer buluyor. ThinkPad X1 Extreme modelinin fiyat etiketi 1.499 euro olarak belirlendi. Bu bilgisayarın da ülkemizde için fiyat ve çıkış tarihi bilgisi henüz paylaşılmadı.

YORUMLAR