Laboratuvardan firar eden babunların macerası

Medyaloji.net » dünya » Laboratuvardan firar eden babunların macerası
Laboratuvardan firar eden babunların macerası

200 litrelik bir varil kullanan üç babun, bulundukları biyomedikal araştırma tesisinden kaçmayı başardı. Olayın üzerinden yaklaşık yarım saat geçtikten sonra babunlar tesis görevlileri tarafından yakalandı.

Teksas Biyomedikal Araştırma Enstitüsü’nde (TBRI), bin tanesi babun olmak üzere 2 bin 500 hayvan bulunuyor. Bu hayvanlar aşı ve ilaç tedavilerinin test edilmesinde kullanılıyor. Babunların yiyecek aramasını sağlamak için (hayvanların yem arama hareketini taklit etmelerini sağlamak amacıyla) içi tahılla dolu 200 litrelik mavi variller kullanılıyor.

Açık havada yer alan bu tesis, içe doğru eğimli duvarlara sahip. Bunun amacı havanların kaçmasını önlemek. Fakat geçtiğimiz Cumartesi günü babunlardan bir tanesi varili dik şekilde koyup duvarın üstüne çıkmayı başardı. Onu gören üç babun daha aynısını yaptı fakat babunlardan biri kendi isteğiyle içeri döndü. Diğer üç babun ise kısa bir süre sonra görevliler tarafından yakalandı.

Tesisteki babunların zekalarını iyileştirecek bir ilaç tedavisi uygulanıp uygulanmadığı sorulduğunda enstitünün müdürü “Hayır, babunlar son derece akıllı hayvanlar.” yanıtını verdi.

YORUMLAR