Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım!

Medyaloji.net » iş dünyası » Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım!
Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım!

Kuveyt Türk, Portföy Yönetimi AŞ'nin yönetiminde bulunan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'yla bugüne kadar 8 girişime toplamda 7 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapılması kararı alındı.

Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü, Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, "Kuveyt Türk'ün yüzde 100 istiraki olan Kuveyt Türk (KT) Portföy Yönetimi AS'nin yönetiminde bulunan Teknogirisim Girisim Sermayesi Yatirim Fonu'yla (GSYF) bugüne kadar 8 girisime toplamda 7 milyon TL'nin üzerinde yatirim yapilmasi karari alindi. Fona teknoloji odakli ve ölçeklenebilir, ürünü hazir, müsterisi olan ya da müsteri asamasina gelmis projelere sahip tüm girisimciler basvurabiliyor." dedi.

Bu programlar için www.loncagirisim.com sitesi üzerinden 1.500'ün üzerinde basvuru aldiklarini aktaran Ortaköy, "Jürimizin yaptigi titiz degerlendirmeler sonucu her dönem ortalama 10 girisimi Lonca'ya kabul ettik. Böylece kisa bir süre önce tamamlanan dördüncü dönemimizle birlikte toplam 40 girisimci ekibimizi mezun ettik. Besinci döneme FinTech kategorisinde seçtigimiz 9 start up ile programimiza devam ediyoruz." diye konustu.

Merkezdeki girisimcilerin sadece islerine odaklanmasini önemsediklerini ifade eden Ortaköy, söyle konustu:

"Girisimlerin hem ürün gelistirmelerinde hem de acil masraflarinda kullanmalari için her girisime 40 bin TL'ye kadar nakit hibe destegi veriyoruz. Verdigimiz destekten dolayi herhangi bir hisse ya da opsiyon almiyoruz. Hibe programinin yani sira egitim, proje bazli mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sagliyoruz. Girisimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalisanlarindan hem de sektör uzmanlarindan egitim ve mentorluk destegi aliyor. Cihaz gelistiren girisimcilere ise Ar-Ge destegi, özellikle FinTech'ler için API gibi birçok ayricalik sunuyoruz.

Lonca girisimcilerine uluslararasi yarismalarda Türkiye'yi temsil etme imkani da sunuyoruz. Geçtigimiz dönemlerde bazi girisimlerimizin Las Vegas'ta gerçeklesen CES fuarina, Londra'daki Bettshow'a, San Francisco'daki Google I/O'ya katilmalari için sponsor olduk."

Selman Ortaköy, girisimlerin Kuveyt Türk'ün agini kullanarak halkla iliskiler ve tanitim noktasinda öne çikabildigini, tanitim, etkinlik gibi konularda girisimcilerin bazi giderlerini Lonca olarak üstlendiklerini bildirdi.

Girisimcilere kendi alanlarinin yani sira hukuktan muhasebeye pek çok alanda destek sagladiklarini aktaran Ortaköy, "Lonca Girisimcilik Merkezi'nden mezun olan girisimler içinden topluma, sektöre ve Kuveyt Türk müsterilerine faydali olacagini düsündügümüz uygulamalari projelendirip is süreçlerimize dahil ediyoruz. Özellikle erken asamada iyi fikri olan girisimleri seçiyor; ürünü hazir olan ekiplerle is birligi gerçeklestiriyoruz. Bazi projelerin girisimcilerini ise KOBI veya ticari müsterilerimizle bulusturarak her iki tarafa fayda sagliyoruz." diye konustu.

 

YORUMLAR