Kendi kripto parasını çıkaracak

Medyaloji.net » teknoloji » Kendi kripto parasını çıkaracak
Kendi kripto parasını çıkaracak

Facebook, kripto para sistemiyle kullanıcıların güvenini güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket bu nedenle bu ay içerisinde kendi kripto para sistemini duyuracak.

Facebook kripto parasıyla ilgili bilgiler verdiği bir rapor paylaştı. Raporda, Facebook’un kullandığı dijital jetonun işlem ücreti ödenmeden bir para biçimi olarak çalışacağı belirtiliyor. Şu an projede çalışan Facebook çalışanlarına gerçek para yerine kripto para birimiyle ödeme seçeneği sunuluyor.

Yeni kripto para birimi, WhatsApp ve Messenger dahil olmak üzere Facebook’un uygulaması aracılığıyla satışa sunulacak ve gelişmekte olan ülkelerdeki insanların kur farkından etkilenmemesi amaçlanacak. Ayrıca, Facebook kripto para birimini özelleştirilmiş ATM terminalleri aracılığıyla kullanıma sunmayı amaçlıyor.

Proje aynı zamanda müşterilerin Facebook’un dijital belirteçleriyle ödeme yapmalarını sağlayacak ticari girişimciler için kaydolma bonusları da veriyor. Her ne kadar rapor, kripto para hakkında bilgiler sunsa da önemli bir şeyi atlıyor: yayın tarihi. Kesin bir tarih elimizde yok ama söylentilere göre kripto para için çok fazla beklemeyeceğiz çünkü Facebook bu ayın sonlarına doğru kripto parasını duyurmayı hedefliyor.

YORUMLAR