Karbonat’a yeni kreatif direktör

Medyaloji.net » pr » Karbonat’a yeni kreatif direktör
Karbonat’a yeni kreatif direktör

Ajansın kreatif direktör koltuğunun sahibi belli oldu.

Karbonat’ta kreatif direktör koltuğunun sahibi, 3 yıla yakın süredir Cheil Turkey’de kreatif direktör olarak görev alan Cihan Kavaklıpınar oldu.

Son olarak Samsung markası için hazırladığı #Yaparsın, Bu Evde Samsung Var ve Ona Göre Anlat kampanyalarıyla farklı yarışmalarda birçok kez ödüle layık görülen Kavaklıpınar’ın 14 yıllık reklamcılık geçmişinden pek çok ajans ve marka geçti. Leo Burnett, Güzel Sanatlar Saatchi& Saatchi, Alametifarika’da reklam yazarı olarak çalıştıktan sonra Havas WW İstanbul, McCann ve KARPAT ajanslarında kreatif direktörlük yapan Kavaklıpınar’ın yolu bugüne dek Türk Hava Yolları, Procter & Gamble, Samsung, Coca-Cola, Evyap, Turkcell, Colin’s, Kent, New Balance, Peugeot ve Doğuş Grubu gibi pek çok markayla kesişti.

Karbonat Kurucu Ortağı Cenk Gümüşçüoğlu, MediaCat’e yaptığı açıklamada bu üst düzey atamayı, “Başka ajanslardaki dengini görmenin en iyi yolu, yarışmaların jüri toplantıları. Diğer yönetici kreatifler işleri nasıl değerlendiriyor, yapılmış bir işi incelerken nelere heyecanlanıyor, neleri yeriyor gibi birçok şeyi bir anda görebildiğiniz bir platform jüri buluşmaları. Benim de Cihan ile yolum ilk kez bir yarışma jürisinde kesişmişti. Sakin ve rasyonel tavrı, yaratıcılığa bakış açısıyla dikkatimi çeken Cihan’a son rastlaşmamızdan sonra ‘Kahve içelim’ dedim. Şimdi kahvesini her sabah Karbonat’ta içiyor. Karbonat’ın kreatif direktör koltuğunda Cihan’ı görmek, direksiyonu ona emanet etmek beni bir hayli mutlu ediyor. Kapsamlı bir dönüşüm ve güçlenme içinde olan Karbonat’a önemli bir güç ve hava katacağına eminim.” sözleriyle değerlendirdi.

Ajansın diğer kurucu ortağı Melih Dinçer ise, “Karbonat’ı 2010 yılında ortağım Cenk ile kurarken, her ne kadar zıt karakterler olsak da üniversiteden süregelen bir takım olma ve oyunu yeteneklerimize göre şekillendirme konusunda iyi yönettik. Şu anda 55 kişilik ve her geçen sene hızla büyüyen bir ajansız. Bu bağlamda yönetim kadromuza takım oyununa hâkim, oyun kurmayı bilen bir kreatif direktör olarak Cihan’ın katılması beni heyecanlandırdı. Reklamcılığın, temelde ‘kreatif takım oyunu’ hizmeti satmak olduğunu düşünürsek, ajansların başarısı da takımlarının iyi oyunundan geliyor. Cihan’a ‘Welcome to the team’ diyorum, transferlerimiz sürecek.” dedi. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler