Karaderili Şirketler Grubu'ndan yatırım!

Medyaloji.net » iş dünyası » Karaderili Şirketler Grubu'ndan yatırım!
Karaderili Şirketler Grubu'ndan yatırım!

Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, Yalova'da Terma City'nin çevre arazisine 20 milyon dolarlık yeni yatırım yapılacağını bildirdi.

Gerçekleştirecekleri 20 milyon dolarlık yeni yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, yatırımı erteleyen iş adamlarına "Yatırımı durdurmayın. Şimdi yatırım yapmazsanız ne zaman yapacaksınız?" tavsiyesinde bulundu.

Söz konusu tavsiyenin gereğini önce kendisi yaparak örnek olmak istediğini aktaran Karaderili, Yalova'da Terma City'nin çevre arazisine yapılacak olan 20 milyon dolarlık yeni yatırımın yapacaklarını bildirdi. Yeni tesis ile birlikte istihdam sayılarını yüzde 40 artıracaklarını belirten Karaderili, "Yeni projeyle Yalova'ya yapılan yatırım miktarı 180 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkacak." ifadesini kullandı.

Termal otelin sadece iyileşmek için değil, yenilenmek için de dizayn edildiğini, kendilerinin buna 'yeni nesil termal' dediklerini aktaran Karaderili, "Yıllar önce Yalova'da yatırım yapmaya karar verdimizde herkes burun kıvırdı. Sonra bizim bu yatırımımızı görenler 'biz nasıl oraya yatırım yapmayı düşünemedik' diyorlar. Diğer illere termal yatırım yapanlar için övünerek şunu söyleyebilirim; termalin başkenti Yalova termal ilçesidir." dedi. Yalova Terma City projesinin bölgeye kattığı değere işaret eden Karaderili, bölgedeki arazilerin değerini katladığını belirtti.

Orhan Karaderili, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yalova'nın termal sularının ve turizm kapasitesinin farkına varan Araplar, akın akın bu bölgeye geliyor ancak pansiyonlarda kalıyorlardı. Konfor arayanların kalabileceği bir tesis yoktu. Artık Terma City projesi ile bu açığı kapattık. Yalova'daki tesisimizde hiçbir lüksten kaçınmadık. Müşterilerimizden gelen talepler ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Onlar yatırımımıza adeta kılavuz oluyorlar. 5 otelimiz ile ekonominin çarklarının çevrilmesine destek oluyoruz. Türk ekonomisine duyduğumuz güvenle pandemi döneminde de durmadık ve yatırımlarımıza devam ettik. 12 ay hizmet veren Terma City otelimizde 1,5 milyon dolar maliyet ile VIP Lounge'ımızı hizmete soktuk. Termal otellerin de konforlu tatil ve imkanlar sunabileceğini gösteren bir otel inşa ettik ve geliştirdik." Müşterilerden ve çevreden gelen taleplerin projenin gelişmesi ve şekillenmesi için adeta kılavuz olduğunu ve gelen taleplerden doğru bir yatırım yaptıklarının ortaya çıktığını aktaran Karaderili, özel olarak dizayn edilen, bin metrekarelik başkanlık suiti ve 250 ila 500 metrekarelik büyüklüklere sahip 20 adet kral dairesi bulunduğunu, önce 12 olarak planlanan sayının da gelen talepler nedeniyle 20'ye çıkarıldığını bildirdi. Karaderili, "Aynı anda 21 devlet başkanını rahatlıkla ağırlayabilecek durumdayız. İnanıyorum ki Yalova Terma City'nin getirdiği yeniliklerle bölge turizmi ve otellerinin de kalite çizgisi artacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR