Kanada çok ağır drone kuralları getirdi

Medyaloji.net » teknoloji » Kanada çok ağır drone kuralları getirdi
Kanada çok ağır drone kuralları getirdi

Yeni yönetmeliğe göre, 14 yaşından küçüklerin drone kullanması yasak olacak.

 Drone uçurmak çoğu insan için eğlence ve video çekimi için güzel bir yöntem olsa da, kötü niyetli insanların elinde basit bir drone’un ne kadar tehlikeli silahlara dönüşebildiğini İngiltere geçtiğimiz haftalarda öğrendi.

Ülkenin en yoğun hava limanı, iki drone yüzünden günlerce kapalı kalınca, yüz binlerce yolcu mağdur olurken, dünya hava trafiği bu drone’lar yüzünden aksadı. Dünyanın her ülkesinden, Londra’ya doğru giden uçuşlar iptal oldu, sayısız yolcu yeni biletler aramak zorudna kaldı veya bulundukları hava limanlarında mahsur kaldılar.

Bu sorunları analiz eden Kanada şimdi, 250 gr’dan ağır her drone için ağır kullanım şartlarını yürürlüğe soktu.

Yeni yönetmeliğe göre, 14 yaşından küçüklerin drone kullanması yasak olacak. Ayrıca turistlerin drone kullanması da yasaklanacak. Sadece Kanada vatandaşları ve oturma izinleri olanlar drone uçurabilecekler.

Gelişmiş drone’lar kullanmak isteyenler veya hava limanları gibi bölgelerin yakınlarında drone kullanacak kişilerin ise özel bir eğitim lisansı almış olması gerekecek.

Tüm drone’ların 400 feet’in altında uçması ve drone operatörünün göz temasından çıkmaması da kurallar arasında yer alıyor. Bu kurallara uymayan kişiler 3000 doalr, kurumsal kullanıcılar ise 15 bin dolar ceza ödeyecek.

YORUMLAR