Kadınlar ilk regl deneyimlerini anlattı

Medyaloji.net » youtube » Kadınlar ilk regl deneyimlerini anlattı
Kadınlar ilk regl deneyimlerini anlattı

İç çamaşırı markası Dear Kate, hazırladığı videoda kadınlardan ilk regl deneyimlerini anlatmalarını istemiş.

 İç çamaşırı markası Dear Kate, hazırladığı videoda kadınlardan ilk regl deneyimlerini anlatmalarını istemiş. Merak etmeyin, videoda kafanızı başka tarafa çevirtecek bir durum yok. Hatta kampanya regl gibi doğal bir olayı haksız ayıplığından kurtarma, normalleştirme, tabuları kırarak ses getirme üzerinde yükseliyor.

Mary Harron’un yönetmenliğini üstlendiği videoda, farklı kadınlardan “ilk regl” olma hikayeleri dinliyoruz. Hepsi de dün gibi nerede, ne zaman, hatta hangi mevsimde olduğuna kadar hatırlıyor. Videoda kadınlar, hemen her kadının ilk deneyiminde maruz kaldığı küçük kazaları gayet tatlı ve samimi bir dille paylaşmışlar.



Kampanyada toplumsal bir ayıp sayılan ve çoğunlukla “fısır fısır konuşulacak konu” kategorisine giren regl olma durumu videoda şen şakrak ve rahat bir ortamda ağırlanarak toplumsal bellekteki konumu bir nebze de olsa yumuşatılmak istenmiş.

Dear Kate, tabii kadınları durduk yere toplayıp, toplumdaki regl tabusuna savaş açmamış. Burada kendisi için de bir şeyler var: Regl dönemleri için tasarladığı leke tutmayan iç çamaşırları.

Markanın internet sitesinde tüm kadınlara açık platformda birçok kadın kendi ilk regl olma hikayesini paylaşmış. Sonuca bakılırsa marka amaçladığı ilgiyi görmüş, kendisini de reglinin yanına teyellemeyi başarmış.

YORUMLAR