İşte ilk uçan elektrikli yarış otomobili "Airspeeder"

Medyaloji.net » teknoloji » İşte ilk uçan elektrikli yarış otomobili "Airspeeder"
İşte ilk uçan elektrikli yarış otomobili "Airspeeder"

Airspeeder adlı dünyanın ilk uçan elektrikli yarış otomobilini tanıttı.

Avustralya merkezli bir firma Airspeeder adlı dünyanın ilk uçan elektrikli yarış otomobilini tanıttı.

Dünya genelinde uçan arabalara yatırım yapan şirketlerin sayısı giderek artıyor. Avustralya merkezli bir firma Airspeeder adlı dünyanın ilk uçan elektrikli yarış arabasını tanıttı.  Aracın, bu yılın ikinci çeyreğinde uzaktan pilotlu Airspeeder’in yarışa katılacağı ifade edildi. Geliştirici firma Alauda Aeronautics’e göre, Airspeeder olarak adlandırılan uçan otomobilin başlangıçta uzaktan bir pilot tarafından yönlendirilerek, dikey olarak iniş ve kalkış yapabileceği ifade edildi.

 

Airspeeder, 2021 yılında şirketin ilk sezonunun temelini oluşturacak olan Mk3’ü tanıttı. İlk yılında 120 km / s’yi aşan hızlarda yarışacak araçlar, yerdeki pilotlar tarafından uzaktan kontrol edilecek.

Airspeeder, Mk3’ü 2022 sezonu için insanlı bir yarış aracına dönüştürmeyi umuyor. Şirket kurucusu Matt Pearson, Airspeeder’ın Star Wars: A Phantom Menace’de yer alan pod yarışlarına benzer bir seriye dönüşmesini istediğini daha önce belirtmişti.

Mk3, üç yıldır boru hattında. Airspeeder, “yeni bir temiz hava hava hareketliliği devrimini hızlandıracak bir spor yaratmayı” hedefliyor. 2021’de 10’dan fazla aynı yarış aracı üretilecek ve takımlara tedarik edilecek.

Aracın geliştirilmesine ve üretilmesine McLaren, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce ve Brabham gibi bir grup büyük üretici katılıyor.

Airspeeder Mk3 yarış serisinin detayları önümüzdeki ay açıklanacak. Uluslararası bir etkinlik takvimi hazırlanmadan önce Avustralya’da bir kapalı kapılar arkası testi yapılacaktır.

Airspeeder’ın insanlı yarış aracını 2021 yılında yarıştırdıktan sonrasında, şehir içi yolcu hareketliliğini artırmak, lojistik ve hatta uzaktan tıbbi taşıma gibi adımları da hedefliyor.

YORUMLAR