İstanBlock2020 konferansı başlıyor...

Medyaloji.net » iş dünyası » İstanBlock2020 konferansı başlıyor...
İstanBlock2020 konferansı başlıyor...

Türkiye'ye ilk kez gelecek konuklara ev sahipliği yapacak IstanBlock2020, 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Belediyeler arasında bu alana ilk yatırım yapanlardan Konya Büyükşehir Belediyesi de IstanBlock2020’ye katılarak yaptıkları yatırımları ve çıkaracakları kripto para ile neler sunacaklarını anlatacak. Başkan Altay, bu yılın başında, 2.4 milyon kişiye ev sahipliği yapan Konya’da blockchain’i yaygınlaştırmak adına 'ŞehirCoin' adını verdikleri kendi kripto para birimlerini geliştirmek için çalıştıklarını duyurdu.

Konuyla ilgili Uğur İbrahim Altay şu değerlendirmeyi yaptı: “Son olarak kamuoyuna açıkladığımız ŞehirCoin ile belediye varlıklarını ve sosyal program çerçevesinde sistemde yer almak isteyen paydaşların karşılayacağı rezerv fon üzerinden coin üretilecek. Daha sonra bu coinler sosyal yardım programları çerçevesinde halkımızın ödeme aracı olarak bir ekosistem içerisinde kullanılacak. Belediye hizmetleri, bu coin ile sunularak vatandaşımızın avantajlı şekilde faydalanması sağlanacak. Sosyal yardıma halkın dijital bir teknoloji ile katılımı sağlanacak. Belediyemiz bu süreci yöneten ve işleten olacak. Bunun için İstanbul Blockchain Week ve ana etkinliği olan IstanBlock2020’yi bir fırsat olarak görüyorum. Böyle büyük bir organizasyonda sektörün önemli aktörleri ile bu yeni dünyayı konuşuyor olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Altay'ı Avrasya bölgesindeki en seçkin blockchain etkinliğinde ağırlayacak olmanın bir onur olacağını ifade eden İstanBlock2020’nin düzenleyicisi EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller: "Başkan Altay’ın büyük bir Türk şehrine blockchain ve kripto getirme kararlılığı, bu nisan ayında İstanbul’a getireceğimiz vizyonun parlak bir örneğidir. Konya, yerel yönetim hizmetleri ve altyapısında iyileştirmeler sağlamak için blok zinciri ve kripto para biriminin potansiyelinden faydalanırken, aynı zamanda blok zinciri ve kripto para birimleri ile neler yapılabileceği konusunda dünyadaki diğer şehir yönetimlerine de örnek oluyor” dedi.

 

YORUMLAR