İslam ülkelerinde Bitcoin hazırlığı

Medyaloji.net » dünya » İslam ülkelerinde Bitcoin hazırlığı
İslam ülkelerinde Bitcoin hazırlığı

İslam ülkeleri tarafından caiz olmadığı açıklaması yapılan bitcoin'e İslami ayar geliyor. Bahreyn Merkez Bankası yetkililerinden yapılan açıklamaya göre 'İslami Bitcoin' ile tanışabiliriz.

Piyasaları alt üst ettikten sonra dünya borsalarına girmeye başlayan Bitcoin hakkında, 'caiz değil' açıklaması yapan İslam ülkeleri, Bitcoin'e 'İslamı ayar' getirmeye hazırlanıyor. Bahreyn Merkez Bankası Bankacılık Gözetiminden Sorumlu Yöneticisi Halid Hamad da petrol fiyatlarındaki değişimin bazı hükümetleri diğer sektörlerde yatırım yapmaya ve farklı enstrümanlar üretmeye ittiğini söyledi.

Habertürk'ün haberine göre Bahreyn Merkez Bankası olarak FinTech sektörüne daha fazla yatırımcı çekmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Hamad, Bitcoin’e de değinerek Bitcoin’in, gelecek yıllarda yoğun olarak kullanılabileceğini, yıkıcı (destructive) ürünlerden bir tanesi olacağını ve şu anki kâğıt paranın yerini alabileceğini söyledi.

Hamad, “Orta ve uzun vadede İslami Bitcoin bizleri bekliyor mu?” sorusu üzerine, “Evet, bekliyor. Tabii bunun bir önkoşulu var. Bütün ülkelerin bu teknolojiyi benimsemiş olması. Gelecek yıllarda tek kullanılacak para birimleri Bitcoin’ler olacak” diye konuştu.

YORUMLAR