Irmak konserleri başlıyor!

Medyaloji.net » medya » Irmak konserleri başlıyor!
Irmak konserleri başlıyor!

Anadolu Yakası yepyeni bir Kültür Merkezi ile bir dizi klasik müzik konserine kavuşuyor.

Gençlik Kültür Vakfı’nın öncülüğünde, Caddebostan Irmak Okulları Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Irmak Konserleri, İstanbul’un Anadolu yakasında müzikseverlerin buluştuğu yepyeni bir kültür mekanı olacak.

Ünlü yazar Cervantes’in “Müziğin olduğu yerde kötülük barınamaz” sözünden yola çıkan Irmak Konserleri, her ay sahnesinde dünyaca tanınmış ünlü müzisyenleri konuk edecek.

Bu yıl, Ayla Erduran, İris Şentürker, Gülsin Onay, Erkin Onay, Elif Onay, Eren Kuştan, Tango Neva, Barış için Müzik ve Borusan Quartet Irmak Konserleri’nin ilk konukları olacak.

Irmak Konserleri’nin en önemli özelliklerinden biri, açıklamalı ve sohbetli konserler olması. Yıllardır klasik müzik radyo programları yapan, oyuncu ve yönetmen Ali Pınar’ın çalınacak eserlerin hikayelerini, bestecilerin yaşam öykülerini kısaca anlattığı bölüm ile başlayacak konserler, müzik bölümünün ardından seyircilerin de katıldığı bir sohbet ile devam edecek. Dilek İçinsel’in organize ettiği Irmak Konserleri bu yıl beş etkinlikten oluşuyor.

Toplumsal bir sorumlulukla hareket eden ve özgün bir eğitim veren Irmak Okulları bu konserler vasıtasıyla, 450 kişilik salonunu Kadıköylü sanatseverlerin hizmetine sunarak bölgede bir kültür vahası olmayı amaçlıyor.

Biletix tarafından satışa sunulan biletlerden elde edilecek gelir, Gençlik Kültür Vakfı tarafından ilkokul öğretmen adaylarına burs olarak verilecek. Ayrıca tüm müzik öğretmenleri ve konservatuvar öğrencileri de etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebilecek.

 

YORUMLAR