Intel akıllı gözlük projesini iptal etti

Medyaloji.net » medya » Intel akıllı gözlük projesini iptal etti
Intel akıllı gözlük projesini iptal etti

Yeni nesil akıllı camlar için planlanan Intel akıllı gözlük projesi Vaunt’un iptal edilmesi, akıllı gözlük pazarında kötü gidiş olduğunu gösterir nitelikte.

 Intel akıllı gözlük projesini iptal etme kararı aldı. Yeni nesil akıllı camlar için planlanan Intel akıllı gözlük projesi Vaunt’un iptal edilmesi, akıllı gözlük pazarında kötü gidiş olduğunu gösterir nitelikte.

Intel akıllı gözlük projesi: Intel Vaunt
Intel, 2013 yılında kurulan Yeni Cihazlar Grubu (NDG) ile yeni nesil teknolojilere yönelik çalışmalar yürütmekteydi. Bu grup bünyesindeki bir projesi olan Vaunt akıllı gözlük ile de Google Glass’a rakip olmayı hedefliyordu. Sadece birkaç ay önce tanıtılan Vanut akıllı gözlükler, holografik görüntüler oluşturmak için bir retinanın içi lazerle çalışmaktaydı. Standart gözlüklerle benzer tasarıma sahip olduğu için şık olmanın yanı sıra, teknoloji odaklı bir deneyim sunmaktaydı.

Ancak Yeni Cihazlar Grubu’nu (NDG) kapatma kararının alınması ile Vanut projesi de iptal edildi. Intel’in bu kararı almasının arkasındaki ana neden ise akıllı gözlükler için henüz yeterli kullanıcı talebinin gelmiyor olması.

Ayrıca NGD’nin kapatılması Intel’in gelecek planlarında da önemli bir değişime neden oluyor. Bu grup bünyesinde yürütülen birçok inovasyon projesi iptal edildi. Ayrıca yüzlerce çalışanın işten çıkarılması da söz konusu. Intel ‘bazı işten çıkarmaların’ yapılacağını da duyurdu.

YORUMLAR