İngiltere telekom sektöründe yeni dönem

Medyaloji.net » iş dünyası » İngiltere telekom sektöründe yeni dönem
İngiltere telekom sektöründe yeni dönem

Huawei telekom sektörüne yönelik önemli bir karar almıştı. İngiltere Telekom sektöründe Hauwei'den doğacak boşluğu Japon NEC kapatmayı planlıyor.

Huawei ile ABD arasında yaşanan gerginlik, sektördeki dinamikleri tamamen değiştiriyor. Telekom sektöründe de Hauwei’den kaynaklı önemli bir değişim başlayacak gibi görünüyor.
 
ABD ambargosu nedeniyle bazı bölgelerden çekilmeye başlayan Hauwei’inin, İngiltere’de telekom piyasasından da çekilmesi bekleniyor. Bu durum, diğer şirketlerin İngiltere’deki sektöre yönelik daha fazla girişimlerde bulunmasına neden oldu.

Samsung doğacak bu boşluğu tahmin ederek, 5G konusunda Hauwei’ye rakip olmaya çalışıyor. Ancak en önemli adım Japon NEC ve NTT DoCoM ortaklığından gelecek gibi görünüyor.

Hauwei’nin İngiltere’de telekom sektöründe yüzde 35 oranında bir ekipman payının bulunması, olası bir çekilme durumunda yeni şirketler için fırsatlar doğuracak.  NEC’in ABD pazarına yönelik girişimlerini artırması da İngiltere pazarına olan ilgisini artırabileceğini gösteriyor. NEC 2030 yılı için yüzde 20 civarında bir Pazar payına ulaşmayı hedefliyor. İngiltere’deki rekabetin kazanını kim olacak şimdiden merak ediliyor.

YORUMLAR