İmamoğlu'na televizyon tuzağı mı kuruluyor?

Medyaloji.net » televizyon » İmamoğlu'na televizyon tuzağı mı kuruluyor?
İmamoğlu'na televizyon tuzağı mı kuruluyor?

Bugün Oda TV'de bir köşe yazısı kaleme alan Sabahattin Önkibar, Ekrem İmamoğlu'na Binali Yıldırım'la katılacağı televizyon programında tuzak kurulacağını iddia etti.

Oda TV'de bugün bir köşe yazısı kaleme alan Sabahattin Önkibar, yazısında YSK tarafından mazbatası gasp edilen Ekrem İmamoğlu ile AKPadayı Binali Yıldırım arasında yapılması gündemde olan televizyon programı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Önkibar, daha önceden “Ekranda muhalefeti muhatap alıp, onlara prim yaptırmam” diyen Erdoğan'ın şimdi neden böyle bir yola başvurduğunu sorgularken "İktidar aldığı bütün özel önlemlere rağmen; 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta geçemeyeceğini görüyor" dedi ve İmamoğlu'nun karşısına objektif bir gazeteci yerine siyasi operasyon görevlisi konularak İmamoğlu'na tuzak kurulabileceğini iddia etti.

Önkibar, "İmamoğlu’na Binali Yıldırım’la çıkacağı program için, PKK-HDP, FETÖ ve özel yaşam bağlamında tuzağa çekecek montaj hazırlıklar yapılıyor" şeklinde duyumlar aldığını söyledi.

Sabahattin Önkibar'ın bugün yayınlanan yazısının tamamı şöyle:

Sahi ne oldu da; 17 yıldır muhalefetle ekranda karşı karşıya gelmeyen AKP şimdi bunu kabullendi?

Tayyip Erdoğan değil miydi yıllarca, “Ekranda muhalefeti muhatap alıp, onlara prim yaptırmam” diyen?

Bırakın AKP’lileri, siyasal yaşamı boyunca televizyona çıkmayı adeta zül addeden Devlet Bahçeli’nin bu tartışmaya dikkat çekmesi ve teşne olması ilginç değil mi?

Hadise şudur:

İktidar aldığı bütün özel önlemlere rağmen; 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta geçemeyeceğini görüyor.

APO’ya göz kırpmalar, Kürt Melelerin İstanbul’a taşınması ve seçmene yapılan akıl almaz vaatlere rağmen İmamoğlu yüzde 2 ile 6 arası bir oranla önde görünüyor.

İşte bunun için son çare olarak bu televizyon tartışmasına bel bağladılar.

Amaçları; o ekran buluşmasında Ekrem İmamoğlu’nu siyaseten infaz etmek, yani belden aşağı vurmak.

Yapabilirler mi diye sorarsanız...

26 yıldır 7 ayrı televizyon kanalında Kenan Evren’den Demirel’e, Özal, Ecevit, Türkeş, Erbakan ve Tayyip Erdoğan’a kadar son 35 yılın siyaset starlarını ekranda sorgulayan biri olarak, “pekala mümkün” derim.

Niye mi?

Karşınızda objektif bir gazeteci değil de, siyasi operasyon görevlisi olursa pekala tuzağa düşersiniz ki, hiç şüphe olmasın Ekrem İmamoğlu’nun karşısında öyle birini çıkaracaklar.

Ayakları yerden kesilmemeli, “Heeyyyt beee… Kim olursa gelsin, haddini bildirelim…” modunda olmamalı. Zira; iktidar bu işe soyunmuş ve teşvik edici pozisyonda ise, büyük bir oyun kurmuş demektir.

Akıl ve strateji, bu basit oyuna düşmemeyi gerektirir.

Abartarak yazayım: Bakın, Ekrem İmamoğlu bugün itibarı ile kendini bir eve kapatsın, vallahi İstanbul’a başkandır.

Onu başkanlıktan edecek şey ise, sadece büyük bir hata yapmasıdır; ki iktidar şimdi onun peşinde!

Duyumlarım doğrultusunda buradan uyarıyorum:

İmamoğlu’na Binali Yıldırım’la çıkacağı program için, PKK-HDP, FETÖ ve özel yaşam bağlamında tuzağa çekecek montaj hazırlıklar yapılıyor.

“Efendim, yaram yok ki gocunayım” denmesin; zira günümüzün iletişim çağında “çamur at izi kalır” olgusu ya da “Bir şeyin şüyuu, vukuunda beterdir” realitesi hala egemenliğini muhafaza ediyor.

Ekrem İmamoğlu eğer aklını ve mağdurluğunu, mağrurlukla takas ederse sadece kendisine değil, bu milletin geleceğine kast edilmiş olacaktır.

Peki, ne mi yapmalı?

Tarafsız bir tartışma zemini için koşullar sunmalı ve yerine getirilmezse, asla ve kat’a ekrana çıkmamalıdır…  

YORUMLAR