İlk kansız hafta sonu

Medyaloji.net » dünya » İlk kansız hafta sonu
İlk kansız hafta sonu

Geçtiğimiz çeyrek asır boyunca ilk kez New York City'de bir hafta sonu kimse vurulmadan tamamlandı.

Geçtiğimiz çeyrek asır boyunca ilk kez New York City’de bir hafta sonu kimse vurulmadan tamamlandı. 12 Ekim Cuma – 14 Ekim Pazar günleri arasında şehrin 5 bölgesinde de herhangi bir silahlı saldırı olayı rapor edilmedi. Şehrin belediye başkanı Bill de Blasio bu başarıyı ‘olağanüstü’ olarak nitelendirdi. Pazartesi günü yeni NYPD polis memurlarının mezuniyetinde konuşan Blasio “8,6 milyon kişilik şehirde üç gün boyunca hiçbir vurulma vakası yaşanmadı. Polis departmanına başarılarından ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

New York’ta suç miktarı azalıyor

NYPD Suç Kontrolü Stratejileri Amiri Lori Pollock geçtiğimiz günlerde şehrin yılda 97 binin altında suç ile yeni bir rekora ilerlediğini söylemişti. Pollock “Şehrimiz son sekiz çeyrekte silahlı saldırılarda azalma kaydetti. Eylül ayı, tarihsel olarak en az silahlı saldırı yaşanan aylardan biri oldu.” dedi.

Aslında New York’un geçmişinde, silahlı saldırı yaşanmayan bir hafta sonu en son 25 yıldan daha uzun bir süre önce yaşanmış olabilir. Şehirde silahlı saldırıların kaydı 1993’te tutulmaya başlandı.

Yeni politikalar silahlı saldırıları azalttı

Pollock azalmayı, aile içi şiddet uygulayanların silah bulundurmasının federal yetkililerce cezalandırılmasına bağlıyor. De Blasio da başarıyı, mahallelerde görev yapan polislerin o mahalleyi tanıyan kişiler olmasıyla ilişkilendiriyor.

New York’ta suç oranı son yıllarda sürekli bir düşüş gösteriyor. 2017’de şehirde ölümlü suçlar tarihin en düşük seviyesine ulaştı.

Ancak hafta sonu yaşanan sessizlik uzun sürmedi. Pazartesi günü öğleden sonra Bronx bölgesinde bir silahlı saldırı gerçekleştiği haberi polise ulaştı.

YORUMLAR