Ikea reklamda gebelik testi kullandı

Medyaloji.net » reklam » Ikea reklamda gebelik testi kullandı
Ikea reklamda gebelik testi kullandı

İsveçli marka Ikea, mobilyalarıyla olduğu kadar reklam kampanyaları ve eğlenceli iletişim anlayışıyla da sık sık dikkatleri üzerine çekiyor.

Daha önce sizlerle Mona Lisa tablosuna göndermeli çerçeve reklamı veya İsveç-İtalya maçı sonrası işine son verilen İtalya futbol takımı teknik direktörüne Ikea’dan yeni koltuk önermesi gibi esprili yaklaşımları paylaşılmıştı.

Ikea bu sefer de eşi benzeri görülmemiş bir indirim kampanyasına imza atıyor. Kendi reklamının üzerine gerçek bir gebelik testi ekliyor ve sonucu pozitif çıkan yani hamile olanlara indirim uyguluyor.

Evet yanlış okumadınız, eğer Ikea’nın reklam sayfasındaki testte sonucunuz pozitif ise Ikea’dan indirim kazanıyorsunuz. Böylece marka müşterilerle etkileşimini arttırmış ve yöntemin ilginçliği ile de adından söz ettirmiş oluyor.

İsveç’te uygulanan reklam, okuyucu kitlesi genelde kadınlar olan bir dergide yayımlanıyor. Dergideki reklamın olduğu sayfaya idrar damlatıldığında rengi değişen bir gebelik şeridi ekleniyor. Bu tekniğin ölçeklendirilmesi ve basılı bir reklamın fiziksel formatına uyarlanması için epey bir çaba harcanıyor elbette ancak ortaya oldukça ilginç bir reklam kampanyası çıkıyor.

Ikea’nın ilginç reklam kampanyası hakkında siz ne düşünüyorsunuz, beğendiniz mi?

YORUMLAR