Hükümetten Fatih Portakal’a: Sözlerini masum görmüyoruz

Medyaloji.net » medya » Hükümetten Fatih Portakal’a: Sözlerini masum görmüyoruz
Hükümetten Fatih Portakal’a: Sözlerini masum görmüyoruz

Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik, FOX TV sunucusu Fatih Portakal’ın haber bülteninde kullandığı ifadelerin ‘masum’ olmadığını söyledi.

Portakal 10 Aralık’ta sunduğu haber bülteninde şu ifadeleri kullanmıştı “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz, hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını, hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına?”

Bunun üzerine bir grup, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Portakal’ın ifadeleri sorulan Çelik de, gazetecilerin tahrik edici yönde hareket ettiğini savunarak, “Toplumsal taleple vandalizmi birbirinden ayırmak lazım. CHP’li Başkan yardımcısı ve bahsettiğiniz sunucunun sözleri dikkat çekicidir” dedi.

Gazeteciye gösterilen tepkilerin haklı olduğunu söyleyen hükümet sözcüsü, “Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz. Bu şahıs daha önce ‘Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin’ demişti. Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz, kınıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR