Huawei, Xiaomi rekabeti kızıştı

Medyaloji.net » teknoloji » Huawei, Xiaomi rekabeti kızıştı
Huawei, Xiaomi rekabeti kızıştı

Çinli üreticiler arasındaki rekabet artarken, Huawei de Xiaomi izinden giderek yeni platformunu kullanıcıların beğenisine sundu.

  Akıllı telefon pazarında isimlerinden sık sık bahsettiren Çinli üreticiler Xiaomi ve Huawei, kendi içlerindeki rekabeti de yeni bir seviyeye taşıyor. Her ne kadar daha çok bütçe dostu akıllı telefonlarıyla gündeme gelse de, Xiaomi’nin oldukça geniş bir yelpazede ürün gamı bulunuyor. Firmanın bu ürünlerinin bazıları kendi üretimi olurken bazıları da çatısı altındaki diğer küçük şirketler tarafından ortaya çıkarılıyor. Asya’da Youpin isimli platformda satılan bu ürünlerin bulunduğu platform Huawei’ye de ilham kaynağı olmuş olsa gerek ki firma da bir süredir Honor Qinxuan isimli alışveriş portalında benzer bir girişimin temellerini atmış durumda.

Şimdilik sadece firmanın ürünleri
Bildiğiniz gibi Huawei, ağırlıklı olarak bütçe dostu akıllı telefon pazarında Xiaomi’yle rekabet etmek üzere Honor markasını oluşturmuştu. Honor Qinxuan’da ise Youpin’in aksine şimdilik sadece firmanın kendi ürünleri yer alıyor. Xiaomi’nin aksine firmanın çatısı altındaki diğer şirket ürünleri bulunmıyor. Honor’ın başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre ise ilerleyen zamanlarda platformun diğer markalara da açılması olası görünüyor.

2018’de Çin’in üçüncü çeyrek sonuçlarına göre Xiaomi, Çin pazarında kan kaybederken Honor yükselişe geçmiş durumda. İki firma arasındaki rekabetin yeni bir boyuta taşınması bu sebeple çok da şaşırtıcı değil. Çin’de yükselişe geçen Huawei’nin yerini sağlamlaştırmak için daha kapsayıcı bir adım atması da firmanın ciddiyetini ortaya seriyor. Qinxuan Çin’de Android cihazlar için indirilmeye sunulmuş durumda ancak bir internet sitesi bulunmuyor. Öte yandan firmanın kendi internet sitesindeki ürünlerin aynısını sattığını hatırlatalım.

YORUMLAR