Huawei kızaklı telefon için patent aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Huawei kızaklı telefon için patent aldı
Huawei kızaklı telefon için patent aldı

Birçok akıllı telefon üreticisi ekran kasa oranlarını çok daha üst noktalara çekebilme adına ön kamerayı farklı bir mekanizma olarak cihazlarına eklemeye başladılar.

Geçen yıl Vivo, Oppo ve Xiaomi gibi şirketlerin amiral gemisi cihazlarında kızaklı veya pop-up ön kamera sistemleri kullanıldı. Huawei de bu anlayışı benimseyerek kızaklı telefon üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Huawei kızaklı telefon için patent aldı

Letsgo Digital üzerinde ortaya çıkan patent belgelerine göre, Huawei çok daha iyi bir ekran alanı sunabilmek için, yeni akıllı telefonlarında kızak sistemini kullanmayı düşünüyor. Böylece hem ön kamera tarafında çok daha iyi bir sensör kullanılabilecek, hem de ön panelde ekrana ayrılan alan inanılmaz ölçüde artacak.

Patent üzerindeki taslağa bakıldığında ekran için ayrılan bölümün devasa olması ilk göze çarpan özellikler arasında yer alıyor. Neredeyse çerçevesi bile olmayan cihazın, sadece alt panelinde ufak bir genişlik bulunuyor. Normalde kameranın bulunduğu ahize kısmıyla incecik hale getirilmiş.

Patent alınan telefonda diğer dikkat çeken noktalar ana kamera ve parmak okuma sensörü oldu. Huawei üst klasman telefonlarda artık 3 kamera kullanıyor. Bu da yeni cihazın Lite serisi ayarında olabileceğini bizlere gösteriyor. Diğer önemli nokta ise parmak okuyucu bir sensörün kullanılmıyor olması. Bu da ekran üzerinden parmak izi okuma teknolojisini akla getiriyor. 

YORUMLAR