HPE SSD için uyarıda bulundu

Medyaloji.net » teknoloji » HPE SSD için uyarıda bulundu
HPE SSD için uyarıda bulundu

HPE SSD konusunda kullanıcılar için uyarıda bulundu. Hatalı SSD'lerin 40 bin saatlik süre sonunda çöktüğünün keşfedildiği belirtildi.

HPE SSD tehlikesine dikkat çekti
Bilgisayar performansında sağladığı avantajlar nedeniyle SSD’ler son yılların en çok tercih edilen donanım cihazları arasında yer alıyor.

ABD merkezli donanım üreticisi Hewlett Packard Enterprise (HPE), SSD üretiminden kaynaklı olası sorunlarla ilgili kullanıcılara uyarıda bulundu. HPE büyük çlçekli pahalı ürünler için genelde geri çağırmanın yapıldığını ancak daha ucuz olanların ise genelde boşa çıkarıldığını belirtti.

HPE, üretimden kaynaklı sorunlarda SSD’lerin 40 bin saat gibi bir süre sorununda çöktüğünü duyurdu. HPE’nin açıklamasına göre yaklaşık 4 yıl, 206 gün, 16 saatli süre sonunda SDD’dekilerin verilerin kurtarılamaz şekilde çöktüğü belirtildi.

HPE özellikle riskin 800 GB ve 1,6 TB SAS ürünlerde olduğunu ve toplu alımlar yapılan şirketlerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söylüyor. HPE donanımlardaki çökmelerin Ekim ayı itibariyle başlayabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR