Hidrojenle çalışan gemi yolculuğa başlıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Hidrojenle çalışan gemi yolculuğa başlıyor
Hidrojenle çalışan gemi yolculuğa başlıyor

Energy Observer simli hidrojenle çalışan gemi, 6 yıllık bir yolculuğa başlıyor. Hidrojenle çalışan gemi, 50 ülkeye gidecek ve 101 noktada duracak.

Dünyanın hidrojenle çalışan ilk otonom gemisi olan Energy Observer, altı yıl sürecek bir dünya turuna çıkıyor. Toyota’nın sponsor olduğu gemi, otonom bir şekilde dünyayı gezecek. Gemi yolculuk için deniz suyundan üretilen, karbon içermeyen hidrojen kullanacak.

Gemi, deniz suyunu demineralize ederek (tuz ve iyonları yok ederek) elektroliz yoluyla oksijen ve hidrojeni ayıracak. Hidrojen 350-700 bar basınçla sıkıştırılacak ve enerjinin gerekli olduğu durumlarda tanklardan serbest bırakılarak kullanılacak.

Dünyanın en akıllı şehirleri hangileri?
Eden Strateji Enstitüsü tarafından yapılan araştırmayla, dünyanın en akıllı şehirleri listesi oluşturuldu. Dünyanın en akıllı şehirleri listesinde, ilk 3 sıradaki şehirde sürpriz yaşanmadı. Dünyanın en akıllı şehirleri: Londra, Singapur ve Seul ONG ...

30.5 metre uzunluğunda ve 12.8 metre genişliğinde olan gemi, 28 ton ağırlığa sahip. Bu da onu sadece bataryayla çalışan gemilere kıyasla daha avantajlı yapıyor. 30’dan fazla mimar, mühendis ve tasarımcı tarafından geliştirilen gemi, 50 ülkeyi gezecek. Bu yolculuk sırasında 101 bağlantı noktasında duracak. Mürettebatın, 2020’deki Olimpiyat Oyunları için Tokyo’ya zamanında ulaşması hedefliyor.

YORUMLAR