Hepsiburada, elektronik para iştirakini elden çıkarıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Hepsiburada, elektronik para iştirakini elden çıkarıyor
Hepsiburada, elektronik para iştirakini elden çıkarıyor

Hepsiburada'nın yüzde 100 iştiraki ve resmî ticarî unvanı D-Ödeme Elektronik ve Para Ödeme Hizmetleri AŞ olan Hepsipay satılıyor.

Havucum.com, Hepsipay’i satin alıyor. Hepsiburada’nın yüzde 100 iştiraki ve resmî ticarî unvanı D-Ödeme Elektronik ve Para Ödeme Hizmetleri AŞ olan Hepsipay satılıyor. Satın almaya ilişkin rakam paylaşılmadı.

Haziran 2016’da faaliyete başladı

Hepsiburada’nın Haziran 2015’te kurduğu Hepsipay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) lisansını aldı ve  Haziran 2016’da faaliyete başladı.BDDK’nın verilerine göre, şu an Türkiye’de 17 elektronik para şirketi var ve Hepsipay de bunlardan biri.

Hepsipay’in satın alan Havucum.com ise bir anket şirketi. Pazar araştırması yapan firmalar ile iş ortaklığı yapan bir şirket,  firmaların ihtiyaçlarına yönelik hazırladıkları anketleri, uygulama üzerinden, sistemde kayıtlı e-posta adresleri ya da uygulamaya üye oldukları sosyal medya kanallarından bildirimler ile çalışmaya uygun üyeleri ile paylaşıyor. Üyeler anket için belirlenen süre içerisinde anketi doldurarak çalışmanın tamamlanmasını sağlıyor.

Havucum.com 2018’de kuruldu

2018’de Emre Gürsoy, Onur Uçak, Yunus Can Yeşilyurt ve Kutay Peker adlı dört ortağın kurduğu Havucum, online ödeme sistemleri üzerine faaliyet gösteren kurucularına ait teknoloji şirketi olan Gateinside çatısı altında bu yıl faaliyete geçti. Dört isim arasında yer alan Emre Gürsoy şu an PaybyMe’nin CEO’su olarak çalışıyor. Onur Uçak ise yine PaybyMe’de proje yöneticisi olarak çalışırken, Gate Inside Ventures’ın kurucu ortağı konumunda. Kutay Peker de PaybyMe Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinde yer alıyor. 

YORUMLAR