Head&Shoulders’tan bir ilk: Geri dönüştürülmüş şampuan şişesi

Medyaloji.net » iş dünyası » Head&Shoulders’tan bir ilk: Geri dönüştürülmüş şampuan şişesi
Head&Shoulders’tan bir ilk: Geri dönüştürülmüş şampuan şişesi

Head&Shoulders'tan, geri dönüştürülmüş plastiklerden üretilen dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şişesi.

 Head&Shoulders, geri dönüştürülmüş plastiklerden üretilen dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şişesiyle denizlerin kirliliğine dikkat çekerken, plastik atıkların geri dönüşümünü desteklemek için bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatıyor.

Dünyanın yaklaşık yüzde 71’ini oluşturan okyanuslar, ana su kaynağı olmanın yanında iklimlerin düzenlenmesi ve mevcut oksijenin yüzde 50’sinin kaynağı olmakla beraber karbondioksit miktarının da yüzde 30’nun absorbe edilmesi açısından önemli rol oynuyor. Vacances Propres’e göre her yıl etrafa bırakılan 20 milyon ton atığın bir kısmı okyanuslara giderek, canlıların ölümlerine, insanların yaşamlarına olumsuz etki ediyor. Ellen MacArthur Vakfı’nın verilerine göreyse her yıl 8 milyon tonluk plastiğin okyanusları kirlettiğini, bu da her dakika denize dökülen bir kamyon atığa denk geliyor. Bütün bunların sonucundaysa 2050 yılında denizlerde balıktan çok plastik atık olacağı öngörülüyor.

P&G, 2018 yılının sonunda, Avrupa’daki üretiminin yüzde 25’ini, geri dönüştürülmüş plastiklerden karşılamayı hedefliyor. Bu sayede 500 milyondan fazla şişe geri dönüşüme kazandırılmış olacak.

YORUMLAR
En çok okunan haberler