Halk TV'de yaşanan her şeye şahidim!

Medyaloji.net » televizyon » Halk TV'de yaşanan her şeye şahidim!
Halk TV'de yaşanan her şeye şahidim!

Halk Tv'nin 11 çalışanı televizyonun hisselerini elinde bulunduran CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a dikkat çeken bir mektup gönderdiler. Ayşenur Arslan şahit olduklarını anlattı.

 Ankara Merkez ve İstanbul’dan aralarında yönetmen, muhabir, kamereman ve KJ operatörlerinin olduğu 11 çalışan televizyonun hisselerini elinde bulunduran CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a dikkat çeken bir mektup gönderdiler. Gönderilen mektupta, Halk TV’de yaşananlar ve kanaldaki "erime" anlatıldı.

Halk TV’de Medya Mahallesi programını sunan gazeteci Ayşenur Arslan ise Halk TV’de yaşanan mektup krizini değerlendirdi. Oda Tv'ye konuşan gazeteci Arslan, Halk TV’de çalışanların çok zor koşullarda işlerine devam ettiğini belirtti. “Şahidim yaşadıkları sıkıntılara” diyen Arslan, çalışanların sorunlarının çözülmesi için Baykal ailesinin elinden geleni yapacağına inandığını belirtti.

"KENDİME KIZDIM"

Ayşenur Arslan şunları söyledi:

"Benim bu mektuptan haberim yoktu ancak bu sabah öğrendim. Öğrendiğimde kızdım. İki nedenle kızdım: Birincisi arkadaşlarımın bana bundan söz etmemesine, bana neden haber vermediklerine kızdım. İkinci olarak kendime kızdım. Kendi kendime dedim ki: ‘Yahu sen bu çocuklarla aranda bu kadar mesafe mi oluşturdun ki bu mektuptan haberin olmadı.’ Arkadaşlarımın Halk TV’de yaşadıkları gerçekten mektupta anlatılanların da ötesinde….

Mesela şundan söz etmiyorlar: Benim yönetmenim Dersu Can Yavaş haftalardır sabah 9’da işe geliyor ancak gece 1’de çıkabiliyor çünkü yedeği yok, yıllık izinde. Böyle ağır koşullarda çalışıyorlar. Yıllardır olduğu gibi de bunun karşılığını göremiyorlar. Bundan başka sıkıntıları da var. Pek söylemek istemiyorum. Kendileri zaten mektupta anlatmışlar. O arkadaşlarım senelerdir birlikte çalıştığım kişiler, onlara kefilim. Şahidim yaşadıkları sıkıntılara... Benim özetle söyleyebileceğim şey şu: Sadece çalışanların bu sıkıntıları idari ya da ekonomik sıkıntıları değil genel olarak yaşananların gözden geçirilmesi kanaatindeyim. Baykal ailesinin soyadına yakışır bir biçimde ve tarihi misyonuna uygun bir biçimde yol çizeceğine inanıyorum buna inanmak istiyorum. Ekonomik, editoryal, idari olarak bir şeyler yapılmalı. Onların ne olduğunu Halk TV’de çalışan herkes biliyor belki de izleyenler de biliyor. Bu konuda umutluyum. Arkadaşlarımızın seslerini duyduklarını düşünmek istiyorum. Halk TV çok sayıda emekçinin çalışanın alın teriyle var oldu, bugüne geldi, bunun göz ardı edilmeyeceğini düşünmek istiyorum. Gerçekten çok üzüldüm. Bu mektubun altında imzamın olmasını isterdim, genç arkadaşlarımın yanında olabilmek isterdim. En azından bu açıklamamla onların yanında olmaya çalışıyorum.”

YORUMLAR