Halk TV'de flaş gelişme!

Medyaloji.net » medya » Halk TV'de flaş gelişme!
Halk TV'de flaş gelişme!

10 Ocak 2005 tarihinde Deniz Baykal ve yakın iş adamlarının girişimiyle kurulan Halk TV'de flaş bir gelişme yaşandı.

 Halk TV’den yapılan açıklamada; kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atıldığı hatırlatılarak duayen gazeteci Uğur Dündar’ın başkanlığını yapacağı bir Yayın Konseyi kurulduğu duyuruldu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Uğur Dündar’ın medya dünyamızın saygın isimleriyle birlikte oluşturacağı Yayın Konseyi, Halk TV’nin bağımsızlığını korumasını ve evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak toplumun gerçekleri öğrenme hakkına hizmet etmesini sürekli kılacak kararları alıp, sonbahardaki yeni yayın dönemi öncesinde hayata geçirecek.
Yeni dönemde Halk TV tarafsız duruş sergilemeye özen gösterecek, gerçek dışılık üzerine eleştiri ve muhalefet anlayışına ekranında yer vermeyecek.
Halk TV Cumhuriyet’e, Atatürk ilkelerine ve çağdaş demokratik hukuk devleti anlayışına bağlılıktan ödün vermeyeceği gibi, ülkemizin geleceği için büyük tehdit oluşturan FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelenin hep destekçisi olacak. Halk TV’nin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan başarılı Genel Müdürü Şaban Sevinç ve ekibi görevlerine devam edecekler. Yaklaşık 5 yıldır hiçbir maddi karşılık beklemeksizin Halk TV’ye ve toplumun haber alma hakkına hizmet sunan, yeni görevini de aynı anlayışla sürdürecek olan duayen televizyoncu Uğur Dündar’a ve oluşturacağı Yayın Konseyi’ne başarılar diliyor,kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

YORUMLAR