Haliç Üniversitesi'nde tutuklama kararı

Medyaloji.net » iş dünyası » Haliç Üniversitesi'nde tutuklama kararı
Haliç Üniversitesi'nde tutuklama kararı

Kayyum atanan Haliç Üniversitesi’nin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topçuoğlu resmi belgede sahtecilik ve cebir yoluyla eğitimin engellenmesi suçlarından dolayı tutuklandı.

Takvim'in haberine göre; Haliç Üniversitesinin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topcuoğlu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi üniversitenin Sütlüce kampüsüne gitmiş, güvenlik görevlileriyle aralarında arbede yaşanmıştı.

Yaşanan olay sırasında kampüste bulunan öğrenciler büyük panik yaşarken, durum polise bildirilmişti. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilmişti.

Yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınan Mansur Topçuoğlu ve beraberindeki 14 şüpheli İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Topçuoğlu tutuklandı
Savcılıkça sorgusu tamamlanan Topçuoğlu, gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce resmi belgede sahtecilik ve cebir yoluyla eğitimin engellenmesi suçlarından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beraberindeki 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR
En çok okunan haberler