Hacker’lar internetin bağışıklık sistemi

Medyaloji.net » iş dünyası » Hacker’lar internetin bağışıklık sistemi
Hacker’lar internetin bağışıklık sistemi

Faruk Eczacıbaşı’nın özel davetiyle etkinliğin onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Keren Elazari, “Dost bir Hacker’ın Gözünden Siber Güvenliğin Geleceği” konulu konuşmasını yaptı.

 Siber güvenlik entegratörü Biznet Bilişim’in düzenlediği “Ya Hack’lenirseniz,”, etkinliği dün gerçekleştirildi. Önemli siber güvenlik araştırmacısı ve strateji analistlerinden Keren Elazari’nin onur konuğu olduğu ve birçok önemli üst düzey bilişimcinin konuşmacı olarak katıldığı etkinliği, Faruk Eczacıbaşı ev sahipliğinde düzenlendi.

Siber güvenlikten alınacak dersler

Faruk Eczacıbaşı’nın özel davetiyle etkinliğin onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Keren Elazari, “Dost bir Hacker’ın Gözünden Siber Güvenliğin Geleceği” konulu konuşmasını yaptı. Hacker’ların internetin adeta bağışıklık sistemi olduklarını, sistemin zayıf yönlerini ortaya çıkararak teknolojiyi daha güçlü ve sağlıklı olmaya zorladıklarını vurgulayan değerlendirmesiyle dikkat çeken Elazari konuşmasında özetle şunları söyledi: “Günümüzde artık ‘hacker hero (kahraman hacker)” diye bir kavram var. Güvenlik konusunda onlardan öğreneceğimiz şeyler çok. Hacker’ların internetin bağışıklık sistemi olduğunu söylemek asla abartı değil. Aslında siber güvenlikten alınacak üç ders var: İlki, siber güvenlik sadece şirketlerin ya da insanların sırlarını ele geçirmekten ibaret olmadığı ilgili değil. İkincisi, dijital evren her geçen gün büyüyor. Geçen sene dünya nüfusu 7,5 milyarken dünya genelinde 11,2 milyar birbiriyle bağlantılı cihaz vardı ve bu rakam giderek artıyor. Sonuncusu ise değişmek ya da geride kalmak arasında bir tercih yapmanın kaçınılmaz bir zorunluluk olması.”

Çocuklarınızı hacker olarak yetiştirmekten korkmayın

İnsanların çocuklarını hacker olarak yetiştirmekten korkmaması gerektiğini özellikle vurgulayan Elazari, “Hacker’lık kötü bir fikir ya da iş değildir. Önemli olan hacker’ların bu yeteneklerini nasıl kullandığıdır. Günümüzde siber güvenlik profesyoneli olarak kurumların yararına çalışan pek çok hacker var. Siber güvenlik sanat ve bilimin bileşimidir. Bilim işini zaten bilgisayarlar yapıyor. Sanat kısmı insanlar tarafından gerçekleştirilmeli.” şeklinde sözlerini tamamladı.

YORUMLAR