Haber-Sen'den Fatih Portakal açıklaması

Medyaloji.net » polemik » Haber-Sen'den Fatih Portakal açıklaması
Haber-Sen'den Fatih Portakal açıklaması

Basın Yayın İletişim Ve Posta Emekçileri Sendikası Haber-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı'nın Fatih Portakal ile ilgili sözleri eleştirildi.

İşte Haber-Sen'den basına geçilen o yazılı açıklama:

"Ülkenin Cumhurbaşkanı Gazeteciyi hedef gösterdi!... ve Patlatırlar enseni !!!!….
Erdoğan, Portakal için "Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur." dedi. "Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler'' diyerek resmen tüm gazetecilere olduğu gibi birde hakkını aramak için sesini duyurmak isteyenleri de tehdit ederek göz dağı vermeye çalışmıştır.
Konya'da konuşan Erdoğan, Portakal için "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni" ifadelerini kullandı.

Tehditle, şiddetle gazetecileri ve toplumu baskı altına almaya çalışmak güç değil acizlik göstergesidir. Basın mensuplarını ve tüm emekçileri hedef tahtasına koymak hiç kimseye bir yarar sağlamaz. Bu nasıl bir yönetimdir ki gün geçmiyor, iş koşullarını eleştirenler ülkede kriz var diyenler kredimi ödeyemedim işsizim diyenler hedef tahtasına konuluyor ve bu yaşananları haber yapanlarsa cezalandırılıyor. Bu ülkeyi bu halkı o söylemlerinizle kutuplaştıramazsınız. Her seçim öncesi bu şiddet ve tehditlere maruz kalmaktayız.

Bu saldırı politikalarını fırsat bilen bazı sözde gazetecilerde “başları kesilmelidir” söylemleriyle bilhassa halkı tehdit etmektedir.
Buradan bir daha bildiriyoruz ki, Özgür toplumun koşulu özgür basındır. Halkın haber alma hakkının engellenmemesi için basına yönelik saldırı, baskı ve şiddet politikalarından derhal vazgeçilmesi hususunu kamuoyuyla paylaşıyoruz ve diyoruz ki!... Fatih Portakal yalnız değildir. Fatih Portakal’ın yanında olduğumuzu bildiriyor, yapılan saldırı politikalarını protesto ediyor tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz."

YORUMLAR